Nieuwsbrief 5 november 2013

Toeval?

Soms heb ik van die weken dat ik drie of vier avonden van huis ben voor mijn werk. Het klinkt gek, maar dat overkomt me gewoon. Het begint met één boeiende afspraak, er volgt er nog eentje en opeens kom ik er een week van tevoren achter dat ik vier avonden heb vol gepland. Herkent u dat? 

Lees meer

Kinderopvang komt met brancherapport

De brancheorganisatie Kinderopvang heeft onlangs haar eerste brancherapportage uitgebracht. In deze rapportage kunnen ondernemers, ouders en de overheid een beeld krijgen van de stand van zaken in de kinderopvangsector.

Lees meer

Digitale kwaliteitskaart

{Breed} heeft een Kwaliteitskaart ontwikkeld, waarmee brede scholen en integrale kindcentra aan de slag kunnen om alle belangrijke aspecten van de school in beeld te krijgen. Tot nu toe was de Kwaliteitskaart alleen op te vragen bij {Breed}. Maar morgen, op het 9e Jaarcongres Brede School, lanceert {Breed} de digitale versie van de Kwaliteitskaart. Iedereen die op een brede school werkt, kan een account aanmaken en de kaart online invullen. De resultaten worden bewaard zodat u over een jaar nog eens kunt kijken welke stappen er zijn gemaakt. Vanaf morgen kan iedereen de Digitale Kwaliteitskaart op onze website terug vinden.

'Opvoeden en onderwijs is een gezamenlijke verantwoordelijkheid'

Het Lectoraat Integraal Jeugdbeleid organiseerde half oktober samen met de gemeente Groningen een inspiratiebijeenkomst over ouderbetrokkenheid. Tijdens de bijeenkomst 'Samen met ouders, hoe doe je dat?' sprak senioronderzoeker Annelies Kassenberg over ouderbetrokkenheid. 

Lees meer

Het 9e Jaarcongres Brede School

Morgen, woensdag 6 november, vindt in Utrecht het 9e Jaarcongres Brede School plaats. Er zijn vele lezingen, workshops en stands op het congres. {Breed} is uiteraard ook van de partij. De adviseurs van {Breed} zijn de hele dag te vinden in standnummer 23. Onze stand vindt u bij binnenkomst direct aan de rechterkant. Wilt u meer weten over het 9e Jaarcongres Brede School? Klik dan hier

Gluren bij de buren 2014 en lerende netwerken

{Breed} organiseert ook in het schooljaar van 2013/2014 weer een serie Gluren bij de buren. De thema's die deze keer centraal staan, zijn krimp, integrale kindcentra en de samenwerking binnen een multifunctionele accommodatie. Daarnaast komt {Breed} met iets nieuws: lerende netwerken. Wilt u meer informatie over Gluren bij de buren en de lerende netwerken? Houd dan de website in de gaten. Vanaf morgen kunt u zich voor alle bijeenkomsten inschrijven. 

Meer nieuws

- Dekker neemt kleutertoets onder de loep
- Onderwijsraad: 'Laat scholen zelf inhoud onderwijs bepalen'
- Ook uurtarieven peuterspeelzaalwerk bekend
- Stijging aantal sluitingen kinderopvanglocaties zet door

Agenda

Hieronder vindt u een overzicht uit de agenda op BredeSchool.nl:

6 november 2013: 9e Jaarcongres Brede School
23 november 2013: Kinderopvang Live
27 november 2013: Ruimte-OK kennisdag 'Grip op kwaliteit'
5 december 2013: Kindvoorzieningen van de toekomst

Volg ons ook op Twitter, Facebook en LinkedIn!

Aanmelden voor onze nieuwsbrief? Klik hier.
Afmelden voor onze nieuwsbrief? Klik hier.

javhide.com sexsut.com