Nieuwsbrief 19 november 2013

O, kom er eens kijken!

Sinterklaas is weer in het land. Hij heeft gedurende die lange overtocht toch maar weer mooi allerhande stormen doorstaan. Maar deze maand is het niet alleen de Sint die cadeautjes met zich meebrengt. Ook {Breed} deelt deze maand 'cadeautjes' uit.

Lees meer

Lerende netwerken

{Breed} organiseert in het schooljaar 2013/2014 een drietal lerende netwerken. Tijdens deze bijeenkomsten gaan de deelnemers de diepte in op een bepaald onderwerp. De onderwerpen zijn: kwaliteitsverbetering in de brede school, doorgaande lijn 0-6 jaar en sport, bewegen en een gezonde leefstijl in de brede school. 

Lees meer

Verslag 9e Jaarcongres Brede School

Onlangs vond in het Beatrixtheater in Utrecht het 9e Jaarcongres Brede School plaats. {Breed} was uiteraard ook aanwezig en lanceerde de digitale Kwaliteitskaart en opende de inschrijving voor Gluren bij de buren 2014 en de lerende netwerken. Bovendien gaven een aantal inspirerende sprekers een inleiding. Ook projectleider Job van Velsen nam het woord. 

Lees meer

Utrecht opent vijfde Brede School Academie

De Utrechtse wethouder Kreijkamp heeft onlangs de vijfde Brede School Academie (BSA) geopend in Utrecht. Op deze Academie krijgen talentvolle leerlingen uit de groepen 6, 7 en 8 twee keer in de week extra lessen in woordenschat, begrijpend lezen en kennis van de wereld. 'Wat ik er zo leuk aan vind, is dat het een investering is in talent.'

Lees meer

Meer aandacht voor onderwijs en onderzoek

De Nederlandse regering moet haar economische beleid meer gaan richten op onderwijs en onderzoek. Dat stelt de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) in haar rapport Naar een lerende economie. 

Lees meer

Vragenlijst nulmeting

Er zijn meer dan 1600 brede scholen in Nederland. In brede scholen werken organisaties samen om een meerwaarde te creëren voor kinderen. De goede dingen doen en de dingen goed doen. Dat klinkt simpel, maar is dat het ook? {Breed} is erg benieuwd naar 'de stand van het land' wat betreft de ontwikkeling van brede scholen. Hoe vinden brede scholen dat ze het nu doen? Daarom heeft {Breed} een enquête gemaakt. De enquête bestaat uit zeven vragen en vindt u op onze website. Wij vragen een paar minuten van uw tijd om deze vragenlijst in te vullen. Enorm bedankt!

Meer nieuws

- Slechte scholen moeten eerder dicht
- Veel veranderingen in cao kinderopvangsector
- Lezingen 9e Jaarcongres Brede School
- Dekker neemt kleutertoets onder de loep

Agenda

Hieronder vindt u een overzicht uit de agenda op BredeSchool.nl:

23 november 2013: Kinderopvang Live
27 november 2013: Ruimte-OK kennisdag 'Grip op kwaliteit'
5 december 2013: Kindvoorzieningen van de toekomst
12 december 2013: NME, dat doe je samen

Volg ons ook op Twitter, Facebook en LinkedIn!

Aanmelden voor onze nieuwsbrief? Klik hier.
Afmelden voor onze nieuwsbrief? Klik hier.

javhide.com sexsut.com