Nieuwsbrief 7 januari 2014

Happy New Times

Kerstbomen, kerststallen, champagne, oliebollen, appelflappen, vuurwerk, Nieuwjaarsduik en Nieuwjaarswensen. Dag kerstvakantie en oudjaar, welkom 2014! Zo’n nu nog onbeschreven jaar vind ik altijd zo mooi. Het is intrigerend en spannend! Wat zal het nieuwe jaar de brede schoolontwikkeling en die van integrale kindcentra brengen? 

Netwerk 0-6 jaar is vol, inschrijving Netwerk Kwaliteit is geopend

De inschrijvingen voor het Netwerk 0-6 jaar, dat {Breed} in 2014 organiseert, stroomden de afgelopen tijd binnen. Het Netwerk 0-6 jaar zit dan ook vol. Maar er is ook goed nieuws. Want de inschrijving voor het Netwerk Kwaliteit is vanaf nu geopend! Tijdens het Netwerk Kwaliteit gaan we samen aan de slag om de kwaliteit op uw brede school of integraal kindcentrum te verbeteren. Dat gebeurt door middel van lezingen van experts, gezamenlijke opdrachten, analyses en het delen van elkaars oplossingen. Samen werken we aan het verbeteren van de kwaliteit binnen alle brede scholen en ikc’s. 

Lees meer

Ontwerpbesluit experiment flexibele en virtuele onderwijstijd

Sander Dekker, staatssecretaris van Onderwijs, heeft het Ontwerpbesluit experiment flexibele en virtuele onderwijstijd naar de Tweede Kamer gestuurd. Het ministerie wil met deze pilot onderzoeken wat het loslaten van de traditionele onderwijstijden met zich mee brengt. 

Lees meer

Digitale kwaliteitskaart

{Breed} heeft de 'Kwaliteitskaart brede school & Integraal Kindcentrum' ontwikkeld. Hiermee kunnen scholen en integrale kindcentra aan de slag om alle belangrijke aspecten van de school in beeld te krijgen. U kunt de Kwaliteitskaart opvragen bij het Landelijk Steunpunt of downloaden via deze link. Maar u kunt ook gebruik maken van de digitale versie van de Kwaliteitskaart. Iedereen die op een brede school werkt, kan een account aanmaken en de kaart online invullen. De resultaten worden bewaard zodat u over een jaar nog eens kunt kijken welke stappen er zijn gemaakt. 

Experiment Integraal Dagarrangement

Sinds 1 januari 2013 krijgen maximaal vijftien scholen en kinderopvangorganisaties die samenwerken de kans om gedurende drieënhalf jaar een integraal en afwisselend dagarrangement aan te bieden. De pilot loopt van 1 januari 2013 tot 1 juli 2016. Gedurende die periode mogen de deelnemende basisscholen en kinderopvangorganisaties, in overleg met de GGD, afwijken van de kwaliteitsregels, zoals de regels rond de groepsgrootte. Scholen kunnen zich tot 1 april 2014 aanmelden voor het experiment integraal dagarrangement. Bent u geïnteresseerd in deze pilot? Neem dan contact op met het Landelijk Steunpunt.

Meer nieuws

- Vakbond CNV Onderwijs luidt noodklok om dreigend lerarentekort
- Gezamenlijke ambitie voor goed cultuuronderwijs
- Praten over samenwerking tussen ouders en professionals
- Gemeente Leeuwarden komt met het Leeuwarder-model voor IKC

Agenda

Hieronder vindt u een overzicht uit de agenda op BredeSchool.nl:

14 januari 2014: Werkbijeenkomst ouders en professionals
29 januari 2014: Conferentie medezeggenschap
5 februari 2014: Netwerk 0-6 jaar
6 februari 2014: Congres Jongeren & Social Media
13 februari 2014: Netwerk Kwaliteit
10 maart 2014: Samen verder vooruit!

Volg ons ook op Twitter, Facebook en LinkedIn!

Aanmelden voor onze nieuwsbrief? Klik hier.
Afmelden voor onze nieuwsbrief? Klik hier.

javhide.com sexsut.com