Nieuwsbrief 18 maart 2014

Het voorjaar breekt aan!

Vanaf mijn zitplaats zag ik door de ramen dat buiten, in een paars-wit krokusplantsoen, het nieuwe politiepak geshowd werd. Er waren veel fotografen bij. Dit alles gebeurde onder de goedkeurende blikken van minister Opstelten. Grappig! Als ik in Den Haag ben, maak ik altijd wel iets mee.

'De vraag moet leidend zijn bij sportaanbod voor kinderen'

{Breed} organiseert dit jaar drie Netwerken. De deelnemers van deze Netwerken komen een aantal keer in het jaar bijeen en gaan samen aan de slag om hun brede school te ontwikkelen. Tijdens het Netwerk Sport en een Gezonde Leefstijl komt het sportaanbod aan de orde. Onlangs vond de eerste bijeenkomst plaats. 'Het sportaanbod in de wijk moet vraaggestuurd zijn, niet aanbodgestuurd.'

Lees meer

Gluren bij de buren 2014 - thema MFA

De eerste bijeenkomst van Gluren bij de buren 2014 zit er alweer op. Op woensdag 26 maart volgt de tweede sessie. Dan bezoekt {Breed} wederom twee brede scholen in Nederland. Het thema is deze keer 'samenwerking binnen een multifunctionele accommodatie'. In deze excursie laten we zien hoe er op twee bijzondere locaties een samenwerking tot stand is gekomen, na oplevering van het gebouw. Dit is niet de makkelijkste weg, maar deze twee brede scholen laten zien dat niets onmogelijk is. 

Lees meer

Er zijn nog tien plaatsen beschikbaar voor deze Gluren bij de buren. Inschrijven kan hier. 

Landelijk Steunpunt actualiseert database

Heeft u uw brede school al op de kaart gezet? Het Landelijk Steunpunt Brede Scholen heeft op de website www.bredeschool.nl een kaart met alle brede scholen van Nederland. Aangezien wij onze database momenteel aan het actualiseren zijn, is dit het moment om uw brede school op de kaart te zetten. Dat kan hier.

Digitale Kwaliteitskaart

{Breed} heeft de 'Kwaliteitskaart brede school & Integraal Kindcentrum' ontwikkeld. Hiermee kunnen scholen en integrale kindcentra aan de slag om alle belangrijke aspecten van de school in beeld te krijgen. U kunt de Kwaliteitskaart opvragen bij het Landelijk Steunpunt of downloaden via deze link. Maar u kunt ook gebruik maken van de digitale versie van de Kwaliteitskaart. Iedereen die op een brede school werkt, kan een account aanmaken en de kaart online invullen. De resultaten worden bewaard zodat u over een jaar nog eens kunt kijken welke stappen er zijn gemaakt. 

Meer nieuws

- Ruimte-OK start voorlichting overheveling onderhoud schoolgebouwen
- Na Gezonde School nu ook Gezond Schoolplein
- Overgewicht bespreken met kinderen én ouders

Agenda

Hieronder vindt u een overzicht uit de agenda op BredeSchool.nl:

19 maart 2014: Conferentie Openbaar onderwijs verbindt
21 maart 2014: Regionale Dagen Jonge Kind
26 maart 2014: Gluren bij de buren 2014: thema MFA
29 maart 2014: Startbijeenkomst Landelijke Ouderraad
22 april 2014: Jaarcongres Management Kinderopvang
20 mei 2014: Gluren bij de buren 2014: thema Krimp

Volg ons ook op Twitter, Facebook en LinkedIn!

Aanmelden voor onze nieuwsbrief? Klik hier.
Afmelden voor onze nieuwsbrief? Klik hier.

javhide.com sexsut.com