Nieuwsbrief 1 april 2014

Get up, stand up!

Betrek de wereld bij de ontwikkeling, opvang, opvoeding en natuurlijk educatie van de kinderen. Een belangrijk doel van de brede schoolontwikkeling; verbinding met onze omgeving. 

Lees meer

Verslag Gluren bij de buren – Integraal Kindcentrum

De eerste Gluren bij de buren van 2014 zit er alweer op. {Breed} bezocht onlangs twee integrale kindcentra in het zuiden van het land. Een bus vol geïnteresseerden nam een kijkje op Kindercampus De Vuurvogel in Tilburg en Kindcentrum De Ontdekking in Oosterhout. Lees hier het verslag van deze Gluren bij de buren. 

In mei organiseert {Breed} wederom een Gluren bij de buren. Het thema van deze excursie is krimp. Meer informatie over deze bijeenkomst kunt u hier vinden. 

Onderwijsinspectie gaat zich richten op verbeterpunten van scholen

De Inspectie van het Onderwijs gaat haar toezicht op de onderwijskwaliteit in de toekomst anders inrichten. De nadruk komt meer te liggen op de verbeterkansen van scholen. Vanaf het schooljaar 2016/2017 publiceert de Inspectie van iedere school een kwaliteitsprofiel, waarin zij onder andere verbeterpunten meeneemt. 

Lees meer

Jaarcongres Management Kinderopvang

Het vakblad Management Kinderopvang organiseert op 22 april de twaalfde editie van het Jaarcongres ‘Kinderopvang en Brede Scholen: Samen sterker’. Onder andere Job van Velsen, projectleider van {Breed}, en Yvette Vervoort, adviseur van {Breed}, geven een lezing. Daarnaast kunnen de bezoekers kiezen uit een breed aanbod van kennissessies. 

Lees meer

Minder mensen maken gebruik van kinderopvangtoeslag

Het gebruik van de kinderopvangtoeslag is in 2013 met 18 procent gedaald. Dat schrijft Lodewijk Asscher, minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, in een brief aan de Tweede Kamer. Ook het aantal kinderen waarvoor toeslag wordt aangevraagd en het aantal uren dat kinderen naar de opvang gaan is gedaald. 

Lees meer

Landelijk Steunpunt actualiseert database

Heeft u uw brede school al op de kaart gezet? Het Landelijk Steunpunt Brede Scholen heeft op de website www.bredeschool.nl een kaart met alle brede scholen van Nederland. Aangezien wij onze database momenteel aan het actualiseren zijn, is dit het moment om uw brede school op de kaart te zetten. Dat kan hier.

Meer nieuws

- Gemeenten verbeteren toezicht op kinderopvang
- Steeds meer iPad-scholen
- Praten over invoering van passend onderwijs

Agenda

Hieronder vindt u een overzicht uit de agenda op BredeSchool.nl:

22 april 2014: Jaarcongres Management Kinderopvang
20 mei 2014: Gluren bij de buren 2014: thema Krimp
19 juni 2014: Landelijk Symposium: Leerlingzorg in het passend onderwijs

Volg ons ook op Twitter, Facebook en LinkedIn!

Aanmelden voor onze nieuwsbrief? Klik hier.
Afmelden voor onze nieuwsbrief? Klik hier.

javhide.com sexsut.com