Nieuwsbrief 13 mei 2014

Pesten – niet breed uitmeten maar breed oplossen!

Er was de afgelopen week behoorlijk wat gedoe in de media over een pestprogramma op tv. Ik heb het programma niet gezien, maar het onderwerp dwarrelde wel door mijn gedachten, terwijl ik een prachtige wandeling door de IJsselvallei maakte. 

Lees meer

Ruimte-OK komt met stappenplan Zorgvuldige Overdracht

De verantwoordelijkheid voor het onderhoud van het schoolgebouw ligt sinds kort niet meer bij gemeenten, maar bij de scholen zelf. De overheid gaat er vanuit dat gemeenten en scholen met elkaar in gesprek gaan over deze overdracht. Het Kenniscentrum Ruimte-OK, de PO-Raad en de VNG willen scholen en gemeenten hierin begeleiden en komen met het stappenplan Zorgvuldige Overdracht. 

Lees meer

Verslag Gluren bij de buren – Samenwerken binnen een MFA

{Breed} zit midden in haar serie Gluren bij de buren. Nadat het eerder twee integrale kindcentra heeft bezocht, waren deze keer twee multifunctionele accommodaties aan de beurt, MFA Hoograven in Utrecht en MFA de Bockesprong in Amsterdam. 

Lees meer

Publicaties Alert4you online

Het Kinderopvangfonds heeft het programma Alert4you overgedragen aan het Nederlands Jeugdinstituut. De publicaties die Alert4you de afgelopen vier jaar heeft gemaakt, staan vanaf nu ook op de website van {Breed}.

Lees meer

Leestip: Brede ontwikkeling van kinderen in Het Jonge Kind

Job van Velsen, projectleider van {Breed}, en Yvette Vervoort, adviseur van {Breed}, hebben meegewerkt aan een artikel voor het tijdschrift Het Jonge Kind. Het artikel gaat over de complexiteit van een integraal aanbod voor kinderen en ouders. "Deze complexiteit mag en hoeft niemand die met jonge kinderen werkt te weerhouden die  samenwerking te zoeken."

Lees meer

Nieuwe brochure: Op weg naar een IKC

{Breed} heeft in samenwerking met de Vereniging Bijzondere Scholen (VBS) de brochure 'Op weg naar een IKC' ontwikkeld. Deze brochure bevat beschrijvingen van een aantal integrale kindcentra, een stappenplan om tot een samenwerkingsovereenkomst te komen en een aantal handige bijlagen. U kunt de brochure downloaden via de website. 

Lees meer

Meer nieuws

- Landelijk congres peuterspeelzalen
- Veel schoolgebouwen leeg door krimp
- Biesta zwaait af als voorzitter LPP

Agenda

Hieronder vindt u een overzicht uit de agenda op BredeSchool.nl:

20 mei 2014: Gluren bij de buren 2014: thema Krimp
5 juni 2014: Congres Bevlogen Besturen
11 juni 2014: Regiobijeenkomst overheveling buitenonderhoud
19 juni 2014: Landelijk Symposium: Leerlingzorg in het passend onderwijs
11 november 2014: 'Naar andere schooltijden, en dan?'

Volg ons ook op Twitter, Facebook en LinkedIn!

Aanmelden voor onze nieuwsbrief? Klik hier.
Afmelden voor onze nieuwsbrief? Klik hier.

javhide.com sexsut.com