Nieuwsbrief 24 juni 2014

Bofkont!

De onderwerpen voor mijn blog liggen werkelijk voor het oprapen! Zo organiseren wij over 3 maanden de tweede ‘landelijke IKC-dag’, en ontmoette ik deze week afzonderlijk van elkaar twee IKC directeuren. De een ergens ver in het noorden van het land, en een dag later, de ander: heel ver oostelijk, bijna op de Duitse grens.

Lees meer

Gluren bij de buren Krimp - De aanpak in de Achterhoek

Steeds meer gebieden in Nederland krijgen te maken met een krimp van het aantal leerlingen. {Breed} organiseerde over dit onderwerp onlangs een Gluren bij de buren. Tijdens een bezoek op basisschool Het Timpaan in Wehl kregen de deelnemers van Gluren uitleg over hoe deze Gelderse school de krimp aanpakt. “Het meest rampzalig scenario: gebouw platgooien en graszaad erop.”

Lees meer

Gluren bij de buren Krimp - Het Timpaan pakt de krimp aan

Brede school Het Timpaan in het Gelderse Wehl heeft te maken met een ernstige krimp, oplopend tot maar liefst vijftig procent. De school is genoodzaakt de dependance in Nieuw-Wehl te sluiten. Ondanks de krimp blijft de school intensief samenwerken met andere organisaties, waardoor de ontwikkeling van de kinderen niet in het geding komt.

Lees meer

Kinderopvang werkt geregeld samen met onderwijs

Maar liefst 80 procent van de kinderopvangorganisaties in Nederland werkt samen met een school. Daarnaast heeft nog eens tien procent de intentie om een samenwerkingsverband op te zetten. Dat blijkt uit het onderzoek ‘Samenwerken met onderwijs; kans of must?’ van Linkin Business.

Lees meer

Landelijke IKC-dag

Op veler verzoek organiseert {Breed} Brede scholen in samenwerking met de PO-Raad en Brancheorganisatie Kinderopvang op 26 september 2014 de tweede landelijke IKC-dag. Bent u bezig met de ontwikkeling van een integraal kindcentrum of heeft u plannen om hiermee aan de slag te gaan? Dan mag u deze inspirerende bijeenkomst zeker niet missen!

Lees meer

Meer nieuws

- Stapsgewijze harmonisatie van peuterspeelzalen en kinderopvang
- Kinderopvang LIVE in het najaar
- Kindcentrum De Plotter dubbel gevisiteerd
- Meer kinderen gaan naar speciaal onderwijs

Agenda

Hieronder vindt u een overzicht uit de agenda op BredeSchool.nl:

11 juni 2014: Regiobijeenkomst overheveling buitenonderhoud
11 juni 2014: Landelijk Congres Peuterspeelzalen
19 juni 2014: Landelijk Symposium: Leerlingzorg in het passend onderwijs
26 september 2014: Landelijke IKC-dag in Utrecht
11 november 2014: 'Naar andere schooltijden, en dan?'

Volg ons ook op Twitter, Facebook en LinkedIn!

Aanmelden voor onze nieuwsbrief? Klik hier.
Afmelden voor onze nieuwsbrief? Klik hier.

javhide.com sexsut.com