Nieuwsbrief 10 september 2014

Gezonde leefstijl

Een fruithapje als ontbijt, ik ben er deze week mee begonnen. Aanleiding; het ontluikende buikje dat ik ontwaarde toen ik voor de spiegel de consequenties aanschouwde van een zomerse, vrolijke en lekkere vakantie. Sporten zou wellicht helpen dat ontluikende buikje weg te werken, maar dat lukt bij mij niet.

Praktische oplossingen bestuurlijk construct IKC

Bij de samenwerkingspartners in een IKC kan de behoefte ontstaan om de samenwerking op bestuurlijk niveau juridisch te verankeren door middel van een gezamenlijke rechtspersoon. Maar de wet vereist een gescheiden boekhouding tussen onderwijs en kinderopvang. Deze bijeenkomsten bieden bestuurders de gelegenheid om met elkaar te verkennen wat hun mogelijkheden en ervaringen in de praktijk zijn.

Meer weten over deze bijeenkomsten? Lees dan snel verder!

Inschrijving workshops Gezonde Brede School geopend!

Op 1 oktober 2014 vindt te Papendal het Congres Gezonde Brede School plaats. Sport, Bewegen en een Gezonde Leefstijl in én rond de school en de kinderopvang zorgen voor betere prestaties en een groter welzijn voor kinderen. Daar profiteert werkelijk iédereen van mee! De kinderen, hun ouders, de medewerkers en uiteindelijk de maatschappij als geheel. U kunt zich nu ook inschrijven voor de inspirerende workshops!

Indien u zich al had aangemeld voor het congres heeft u inmiddels een e-mail ontvangen met een link naar het inschrijven voor de workshops.

Heeft u zich nog niet aangemeld voor het congres? Geen nood, dat kan nog steeds! Na aanmelding ontvangt ook u een bevestiging met daarin de link naar de workshops.

Kwaliteitskaart

{Breed} heeft een Kwaliteitskaart ontwikkeld, waarmee brede scholen en integrale kindcentra aan de slag kunnen om alle belangrijke aspecten van de school in beeld te krijgen. Deze kwaliteitskaart bestaat uit verschillende criteria die kunnen helpen bij het vaststellen van de kwaliteit van de brede school en bij de evaluatie. Iedereen die op een brede school werkt, kan een account aanmaken en de kaart online invullen. De resultaten worden bewaard zodat u over een jaar nog eens kunt kijken welke stappen er zijn gemaakt.

Ga nu naar de Kwaliteitskaart!

Hieronder vindt u een overzicht uit de agenda op BredeSchool.nl:
17 september 2014: Leergang Samenwerken Kindcentrum
26 september 2014: Landelijke IKC-dag in Utrecht
1 oktober 2014: Congres Gezonde Brede School
8 oktober 2014: Bouwstenen voor Sociaal: bijeenkomst overheveling buitenonderhoud
31 oktober 2014: Kinderopvang LIVE
31 oktober 2014: PO-Raad organiseert bijeenkomsten voor risicoscholen
11 november 2014: 'Naar andere schooltijden, en dan?'

Volg ons ook op Twitter, Facebook en LinkedIn!

Aanmelden voor onze nieuwsbrief? Klik hier.
Afmelden voor onze nieuwsbrief? Klik hier.