“Als je fysiek in vorm bent denk je beter, ben je blijer en gelukkiger.”

watch 23 september 2014

buy essay cheap http://ideeup.org/?education=what-is-a-dissertation&502=01 Op 1 oktober organiseert {Breed} het Congres Gezonde Brede School: een uniek evenement geheel gericht op sport, bewegen en een gezonde leefstijl voor kinderen. Dagvoorzitter van dit congres is oud-topsporter Ben van der Burg. Hij schaatste van 1986 tot 1991 op topniveau. Tijd om hem een aantal vragen te stellen!

Ben begon zijn sportcarrière toen hij 12 jaar oud was en ging voortvarend van start. “Ik wilde vanaf mijn twaalfde jaar de schaatstechniek onder de knie krijgen. Dat wilde ik zo graag, dat het aardig lukte en als gevolg daarvan ging ik ook hard schaatsen. Ik had echter weinig talent. Door mijn sterke wil werd ik ooit nog tweede van de wereld en haalde ik een paar Nederlandse titels, maar ik was niet voor topsport in de wieg gelegd.” Op zijn 21e viel de schaatser en daarbij raakte hij geblesseerd. Sindsdien heeft hij nooit meer op topniveau geschaatst.

Wij vragen hem naar het hoogtepunt van zijn sportcarrière. “Het mooiste moment was een 1500 meter op een wereldkampioenschap waarbij ik boven mezelf uitsteeg. Zo'n ervaring is bijna mythisch.” Vier jaar nadat Ben begon met schaatsen hoorde hij al bij de Nederlandse top. “Zegt dat iets over de schaatssport of over mijn talent?” Volgens de oud-schaatser is het niet moeilijk om topsporter te zijn. “Het enige wat je moet doen is goed slapen, goed eten en goed trainen. Dat lijkt me een vrij simpel leven.”

buy college paper online Blijer en gelukkiger door sport
Ben legt uit waarom hij het zo belangrijk vindt dat kinderen jong beginnen met sporten. “Sporten is heel belangrijk. Je leert verliezen. Je leert ergens voor gaan. Je leert af te zien. Je leert inzicht krijgen. Je leert samenwerken.” Hij voegt daaraan toe dat we het fysieke aspect van ons leven te veel vergeten. “We schenken daar echt te weinig aandacht aan. Als je fysiek in vorm bent denk je beter, ben je blijer en gelukkiger.” cheap essay writer

Gezond eten en sporten

Dat gezond eten en sporten belangrijk zijn, is voor velen niets nieuws. Topsporters moeten hier nog meer op letten om zo goed mogelijk in vorm te blijven. Ben vertelt over zijn ervaring met voeding tijdens zijn sportcarrière: “Ik heb van veel dingen spijt in mijn leven. Eén daarvan is dat ik tijdens mijn sportcarrière niet meer op mijn voeding heb gelet. Ik zou bij iedere inname van voedsel wel willen weten wat het met me doet. Dus ik neem bijvoorbeeld een bruine boterham met kaas. Wat betekent dit als ik een duurtraining heb gedaan en wat betekent het als ik een sprinttraining heb gedaan? Hoe reageert mijn lichaam als ik veel gedronken heb of juist weinig, wat is de invloed van de luchtvochtigheid, mijn slaapgedrag, etc.? Je zou bij alles wat je in je mond stopt na moeten denken wat dat voor gevolgen heeft. Daardoor zou je energieker door het leven gaan.” Dit geldt zeker ook voor kinderen. Ben concludeert: “We zouden kinderen veel bewuster van voeding moeten maken.”

who can write my paper Congres Gezonde Brede School
We kijken vooruit naar het Congres Gezonde Brede School, waarvan Ben dagvoorzitter is. Hij accepteerde deze taak met alle plezier omdat hij voeding en beweging zo belangrijk vindt. “We onderschatten het belang. Ik zie kinderen wel eens een zak chips naar binnen stouwen. Mijn maag draait dan om. Ik raad mensen aan om deel te nemen aan het Congres Gezonde Brede School omdat je naar mijn idee veel over voeding en bewegen leert. En dat kan nooit kwaad.”

Nieuw boekje

source link 23 september 2014

Een nieuw praktisch boekje! Als hulp en inspiratiebron. Over werken aan en in een kindcentrum. Juist voor hen die dagelijks werken voor kinderen.
Bestel het someone to write my essay dissertation support hier.

Columns van Job

23 september 2014

09 juli 2018
25 april 2018

Op de kaart

23 september 2014

kaart van alle Brede Scholen en IKC's. Staat u er al bij?

Twitter (breed}!

Nieuwsbrief

23 september 2014

{Breed}, tweewekelijks in uw mailbox! U kunt zich hier aanmelden.

javhide.com sexsut.com