Lekker in je vel, dús beter op school!

23 september 2014

Leerlingen die beter in hun vel zitten, presteren beter. Vanuit die gedachte is in Zuid-Limburg het nieuwe onderwijsconcept ‘Gezonde basisschool van de toekomst’ ontwikkeld.

In deze regio doen de leerlingen het gemiddeld wat minder goed op school dan in de rest van het land. Ook zijn ze minder sportief en zitten ze minder vaak op muziekles. De gezonde basisschool van de toekomst moet hier verandering in brengen. Vaak hebben ouders de beste bedoelingen, maar niet voldoende geld en tijd voor sport- en muzieklessen. Het nieuwe onderwijsconcept besteedt zowel aandacht aan sport, bewegen en gezonde voeding als aan culturele, muzikale en emotionele ontwikkeling van leerlingen.

Het streven is om het plan uiteindelijk door te trekken naar de buitenschoolse opvang (BSO). Door de extra lessen onder schooltijd aan te bieden, ontlast het de ouders wat meer. Dit moet ouders stimuleren hun kinderen weer naar de BSO te brengen. Komend jaar gaat het plan van start bij vier pilotscholen, waaronder OBS de Caroussel in Landgraaf. De provincie Limburg subsidieert het project voor zeven miljoen euro. Ook vanuit de ministeries van OCW en VWS is interesse.

Bron: School! Nummer 5, september 2014

23 november 2017