Nieuwsbrief 7 oktober 2014

Beste Job

Sinds een paar maanden zitten onze kinderen op een IKC. Toch niks ernstig hoop ik? Even serieus Job, hoor jij dit een ouder zeggen?
Waar komt toch die merkwaardige gedachte vandaan dat je de wens om een bepaalde ontwikkeling te versnellen bevordert door er een nieuwe naam voor te bedenken. Vensterschool, Brede School, Kantoorschool de voorlopers van het IKC, het heeft allemaal niet echt geholpen. De gedachte is dat als het beestje maar vast een nieuwe naam heeft, dan volgt de realisatie vanzelf.
Om wat ironisch tegengewicht te bieden aan de hardnekkige gewoonte om vorm voor inhoud te laten gaan introduceerde ik jaren geleden al de begrippen bedrijfsverzamelgebouw en voordeurdelers voor de Brede School en haar gebruikers.

Lees meer

Terugblik Congres Gezonde Brede School

1 oktober was het dan eindelijk zover! Ons langverwachte congres Gezonde Brede School vond plaats te Papendal. Een dag vol inspiratie, motivatie en natuurlijk ook beweging! Benieuwd wat de deelnemers ervan vonden? Een uitgebreid verslag en een filmpje vindt u binnenkort op onze website. Een mooie serie foto's staat al op onze Facebookpagina. De presentaties van sprekers zijn nu al op de site te vinden.

Wat leerden we op de Landelijke IKC-dag?

"Leren moet niet beperkt blijven tot wat kinderen op school doen, maar moet juist ook buiten de school verder gaan."
"Een brede visie zorgt voor coherentie in alle delen van de organisatie."
"Denk vanuit het kind en niet vanuit instituties."

Benieuwd wie dit hebben gezegd? Lees dan binnenkort op onze site alles over onze Landelijke IKC-dag die wij 26 september samen met de brancheorganisatie kinderopvang en de PO-Raad organiseerden. De presentaties van sprekers kunt u alvast wel hier bekijken. Foto's staan op Facebook!

Analyse Gluren bij de buren

{Breed} organiseert al een aantal jaren 'Gluren bij de buren'. Deelnemers aan gluren bezoeken een aantal goede voorbeelden van brede scholen en kinderopvangorganisaties in het land. 


We zijn erg benieuwd wat Gluren bij de Buren in de afgelopen jaren heeft opgeleverd. Hebben de bezoeken aan andere scholen nieuwe inzichten gegeven en geleid tot veranderingen in uw eigen situatie? Met deze informatie kunnen wij ons aanbod voor het komend jaar aanscherpen. Zou u ons daarbij willen helpen? Vul dan het formulier op onze website in.


Binnenkort leest u in deze nieuwsbrief meer over de nieuwe serie van Gluren bij de buren.


Interview

Hij was werkzaam in zowel het onderwijs als de kinderopvang. Daarnaast rondde hij ook de opleiding Directeur Brede School af. Jean-Pierre van der Horst is in beide werelden thuis en weet goed de verbinding tussen kinderopvang en onderwijs te leggen. Wij kijken met hem naar de lessen die beide van elkaar kunnen leren en naar de functie van de brede school.

Lees meer

Lezing Jeannette Doornenbal

Woensdag 24 september gaf dr. Jeannette Doornenbal een lezing in het kader van het achtjarig bestaan van het lectoraat ‘Integraal Jeugdbeleid.’ Centrale punt van haar lezing: "Het is de sociale en morele plicht van volwassenen om ieder kind alle kansen te bieden om talentvol op te groeien."
Lees meer

Meer nieuws

- Positie ouders in kinderopvang sterker
- Beoordeel uw schoolgebouw
- Basisscholen moeten meer gymles geven

Agenda

Hieronder vindt u een overzicht uit de agenda op BredeSchool.nl:
8 oktober 2014: Regiobijeenkomsten overheveling buitenonderhoud
31 oktober 2014: Kinderopvang LIVE
31 oktober 2014: PO-Raad organiseert bijeenkomsten voor risicoscholen
4 november 2014: Praktische oplossingen voor bestuurlijk construct IKC
11 november 2014: 'Naar andere schooltijden, en dan?'
4 december 2014: Najaarsbijeenkomst bouwstenen


Volg ons ook op Twitter, Facebook en LinkedIn!

Aanmelden voor onze nieuwsbrief? Klik hier.
Afmelden voor onze nieuwsbrief? Klik hier.

javhide.com sexsut.com