Nieuwsbrief 21 oktober 2014

Schapen die rammen?

“Het niveau van de docent is over de hele linie gedaald, er zijn ook minder kritische geesten,” meldde de Volkskrant afgelopen zaterdag in een groot artikel met als titel ‘De leraar is mak gemaakt.’ Twee weken eerder riep minister Asscher al dat het onderwijs volledig ‘om’ moest. De robot - zo stelde hij vanaf een druk bezochte beurs ergens in het land - is in opmars, verdringt arbeidsplaatsen en vraagt een ander soort mensen op de arbeidsmarkt. Dat verlangt andere vaardigheden. En ja, dan richten alle ogen zich op het onderwijs!

Interview de Kleine Ambassade

Het woord ‘participatie’ is het afgelopen jaar veel genoemd als het om de leefomgeving gaat. Hoe zorg je ervoor dat ook kinderen betrokken raken bij hun omgeving? De Kleine Ambassade zet zich hiervoor in. Soesja Boode, directeur van deze stichting, vertelt ons over de werkzaamheden van de Kleine Ambassade.

Lees hier ons interview

Filmpje en verslag Congres Gezonde Brede School

Hoe draag je als brede school bij aan een gezonde leefstijl voor kinderen?
Het Congres Gezonde Brede School liet deelnemers zien dat er vele mogelijkheden zijn om een gezonde brede school te creëren. Daar kunnen we morgen nog mee beginnen!

Voor een goede indruk van deze dag in 2 minuten: bekijk hier ons filmpje.

Wilt u de belangrijkste conclusies en ervaringen nog eens terug lezen? Lees dan hier ons verslag.

Verslag IKC-dag online

De ontwikkeling van brede scholen en IKC’s gaat razendsnel. De samenwerking tussen onderwijs en kinderopvang wordt steeds intensiever. Maar hoe geef je een IKC nu echt goed vorm? Waar begin je en hoe borg je kwaliteit? Het kwam allemaal aan bod op de Landelijke IKC-dag op 26 september.

Lees hier het complete verslag van de IKC-dag terug.