Nieuwsbrief 18 november 2014

Cadeautje

"Na alle trammelant rond Zwarte Piet kan Nederland wel wat leuks gebruiken", moet onze staatssecretaris van onderwijs gedacht hebben. Het moment waarop hij een cadeautje in mijn schoen gooide, vond ik iets minder. Mijn column over het experiment voor excellente scholen - dat de staatsecretaris nog maar net lanceerde, kon nu de prullenmand in. Geredigeerd en al. Maar met liefde kruip ik opnieuw achter mijn laptop, een kleurrijk en waardevol pakje komt immers niet iedere dag door de schoorsteen vallen!

Lees meer

Netwerken

Enorme plannen, maar hoe maak je ze waar? Hoe werk je aan een gezamenlijke basis voor jonge kinderen? Ook in het schooljaar 2014/2015 organiseert {Breed} weer een serie netwerken. De onderwerpen zijn dit jaar: effectieve aanpak, doorgaande lijn van het jonge kind, en meedoen is de kunst. Tijdens een drietal bijeenkomsten per onderwerp wordt diep op de thema's ingegaan, actief naar een juiste benadering gezocht en geëvalueerd.

De inschrijving voor de netwerken is nu geopend.

NOT 2015

Van 27 t/m 31 januari 2015 vindt de Nationale Onderwijstentoonstelling (NOT) plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. De NOT is de grootste vakbeurs voor professionals in de kinderopvang, PO, VO en MBO. {Breed} verzorgt op vrijdag 30 januari een uitgebreid programma. Tijdens een interessante masterclass over IKC's en een inspirerende workshop over de doorgaande ontwikkelingslijn voor kinderen van 0-6 jaar leert u planmatig te werken in de praktijk. U kunt bij onze ambassadeurs en adviseurs terecht met al uw vragen.

Lees hier ons programma.

Nieuwe ambassadeur voor {Breed}

Karin Albers is pilotleider van het project IKC-ontwikkeling in Arnhem. Dit project moet ervoor zorgen dat steeds meer scholen en kinderopvangorganisaties in Arnhem gaan samenwerken in de vorm van een IKC. Arnhem kende al een opkomst van brede scholen, maar de ontwikkeling gaat nu verder naar een IKC toe. Sinds september 2014 is Albers ook ambassadeur van {Breed}.

Lees meer

Kind van nu = sollicitant in 2032. Hoe bereiden we ze voor?

Hoe richten we het onderwijs zo in, dat de kinderen van nu voorbereid zijn op hun toekomst? Gister gaf Staatssecretaris Dekker van OCW het startschot voor een nationaal dialoog over de inhoud van het onderwijs. Het draait om de vraag wat de kinderen van nu moeten leren om straks succesvol de arbeidsmarkt op te gaan. Leraren, leerlingen, ouders, het bedrijfsleven en de wetenschap kunnen allen van gedachten wisselen over de inhoud van het onderwijs. Ideeën kunnen via social media worden ingestuurd onder #onderwijs2032.

Lees meer


Selectie excellente scholen mag experimenteren

Vanaf volgend schooljaar krijgen ongeveer twintig excellente scholen in het basis- en voortgezet onderwijs ruimte te experimenteren met de manier waarop zij lesgeven. De scholen die aan de pilot meedoen, mogen experimenteren met het aantal lesuren en de manier waarop ze lesgeven. Ook kunnen zij zelf met ideeën komen en zijn zij minder gebonden aan regels. Het doel van de pilot is om na te gaan hoe scholen omgaan met de geboden ruimte.

Lees meer


Meer nieuws

- Overzicht cijfers kinderopvang per regio
- Ouderbijdrage peuterspeelzaal 2015
- Promoveren op kwaliteit kinderopvang
- Green Deal voor verduurzamen schoolgebouwen

Agenda

Hieronder vindt u een overzicht uit de agenda op BredeSchool.nl:

8 januari 2015: Start Netwerk Effectieve aanpak
15 januari 2015: Start Netwerk Doorgaande lijn voor het jonge kind
30 januari 2015: NOT
12 februari 2015: Start Netwerk Meedoen is de kunst

Volg ons ook op Twitter, Facebook en LinkedIn!

Aanmelden voor onze nieuwsbrief? Klik hier.
Afmelden voor onze nieuwsbrief? Klik hier.

javhide.com sexsut.com