Nieuwsbrief 2 december 2014

Hoera het is vandaag.

Het was een week van feestjes.

De week begon met een uitermate constructief gesprek met de PO-Raad over de IKC-ontwikkeling en met name over hoe de PO-Raad en {Breed} daar aan bij kunnen dragen. Op maandagavond was ik bij een bijeenkomst in het noorden van het land waar tussen kindpartners een heel bijzondere IKC-samenwerking tot stand komt. Dinsdag was ik jarig, en had ik een eerste bijeenkomst met de evaluatiecommissie cultuureducatie met kwaliteit.

Lees meer

 

 

Netwerken, direct toepasbaar!

Stel, u wilt uw brede school of IKC doorontwikkelen, maar u weet niet hoe u dit moet aanpakken. Of, u wilt wel meer ruimte vrij maken voor kunst en cultuur, maar wat zijn de mogelijkheden? U werkt veel met jonge kinderen, maar hoe komt u met onderwijs en opvang nou echt tot een gezamenlijke basis? U leert het tijdens onze netwerken!

Na het overweldigende succes van vorig jaar, organiseren wij vanaf januari weer een drietal gratis netwerken. Samen met andere brede school professionals doet u kennis op; direct toepasbaar in de praktijk! U stelt doelen en een visie op voor uw brede school en IKC. En dat allemaal rond een van de drie thema’s:

Effectieve aanpak: de doorontwikkeling van uw brede school of IKC;
Doorgaande lijn voor het jonge kind: een gezamenlijke basis voor jonge kinderen;
Meedoen is de kunst: kunst en cultuur in uw brede school of IKC.

Per netwerk leest u meer over de inhoud, data, locatie en inschrijving.
Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Schrijf u dus snel in!

 

 

Informatie en Inspiratie tijdens NOT 2015

Op de Nationale Onderwijstentoonstelling mag {Breed} natuurlijk niet ontbreken. We zijn er niet met een stand, maar, veel belangrijker, we verzorgen een inhoudelijk programma!

Op vrijdag 30 januari bieden we u inspirerende en informerende sessies rondom het thema brede scholen en IKC’s. We gaan in op scholen van de toekomst, laten u zien hoe onderwijs en opvang elkaar kunnen versterken en nemen u mee langs goede voorbeelden van samenwerking. Zit u met vragen of loopt u tegen knelpunten aan in uw eigen praktijk? Bespreek het tijdens de lunch met onze ambassadeurs en adviseurs, zij voorzien u van waardevol advies!

Het uitgebreide programma en informatie over inschrijven vindt u hier.

 

 

IKC's in de media

Een integraal kindcentrum oprichten. Hoe doet u dat nou precies? Wat komt er allemaal bij kijken?
In het hele land zijn initiatieven voor de ontwikkeling van IKC's te vinden. Dit zijn goede voorbeelden van hoe u kunt samenwerken, met als doel dat kinderen zich maximaal kunnen ontwikkelen.

Bekijk nu onze media pagina om te zien hoe en waarom anderen een IKC hebben opgezet!

Interview met Lex Staal

De kinderopvang in Nederland maakt moeilijke tijden door. Ruim 100.000 kinderen verdwenen uit de opvang. Toch is vrijwel iedereen het erover eens dat kinderopvang goed is voor kinderen. In een interview met Bouwstenen voor Sociaal roept Lex Staal, directeur van de Brancheorganisatie Kinderopvang, op tot een maatschappelijke discussie over de meerwaarde van de kinderopvang. Hiermee wil hij een eind maken aan de institutionele strijd tussen kinderopvang, peuterspeelzaal en onderwijs.

Lees meer

Meer nieuws

- Samenwerkingsprotocol voor toezicht kinderopvang
- NISB lanceert themadossier sport- en beweegtalent
- Opkomst christelijke kinderopvangorganisaties
- Schakelproject SterrenBSO

Agenda

Hieronder vindt u een overzicht uit de agenda op BredeSchool.nl:

4 december 2014: Najaarsbijeenkomst Bouwstenen
8 januari 2015: Start Netwerk Effectieve aanpak
15 januari 2015: Start Netwerk Doorgaande lijn voor het jonge kind
30 januari 2015: NOT
12 februari 2015: Start Netwerk Meedoen is de kunst

Volg ons ook op Twitter, Facebook en LinkedIn!

Aanmelden voor onze nieuwsbrief? Klik hier.
Afmelden voor onze nieuwsbrief? Klik hier.

javhide.com sexsut.com