Nieuwsbrief 17 december 2014

Prettige feestdagen!

{Breed} wenst u fijne kerstdagen en alle goeds voor 2015 toe!


Meesterwerk

Er komt geld in 2015. Voor deskundigheidsbevordering in muziekonderwijs en de regeling flankerende projecten. En voor concrete muziekactiviteiten, zoals het project Kinderen Maken Muziek. Het Leerorkest is daarvan een heel bekend, aansprekend en succesvol voorbeeld. In dit project leren kinderen een instrument bespelen en musiceren ze samen in een heus orkest. Zij krijgen onder en na schooltijd les van geschoolde muzikanten.

Lees meer


Netwerken: nog enkele plaatsen beschikbaar

Onze netwerken zijn de perfecte gelegenheid om kennis over brede scholen en IKC's nu écht uit te voeren in de praktijk. Wie wil dat nou niet? Maar wees er wel snel bij, want er zijn nog slechts enkele plekken beschikbaar.

Er zijn netwerken rond drie thema’s:
Effectieve aanpak

Doorgaande lijn voor het jonge kind
Meedoen is de kunst

Alle drie de netwerken vinden op één centrale locatie plaats. In een drietal bijeenkomsten van kleine groepen bekijkt u hoe u uw eigen school of IKC kunt doorontwikkelen, of op welke manier u kunst- en cultuureducatie het best kunt integreren in uw organisatie. En hoe opvang en onderwijs samen kunnen zorgen voor de beste basis voor het jonge kind. Dit allemaal onder leiding van inspirerende sprekers en onze adviseurs, met een zeer persoonlijke begeleiding. En dat gratis!

Klik op de bovenstaande onderwerpen en meld u vandaag nog aan!

Advies op maat op NOT 2015

Zit u met vragen of loopt u tegen knelpunten aan in de praktijk van uw eigen school of IKC? Bespreek het op 30 januari tijdens de lunch met onze ambassadeurs en adviseurs, zij voorzien u van waardevol advies! Daarnaast mag u onze masterclass, waarin wij met u vooruit kijken naar de toekomst van het IKC, zeker niet missen. Ook de afsluitende workshop over de doorgaande ontwikkelingslijn van kinderen van 0-6 jaar is een absolute aanrader!

Lees meer


We gaan weer Gluren!

In 2015 gaan we weer Gluren bij de Buren! De thema's van dit jaar zijn: Kunst en Cultuur; Het Jonge Kind; Passend Onderwijs; en IKC.

Per thema organiseren wij een bezoek aan twee brede scholen of IKC's die bij elkaar in de buurt liggen. Altijd al een kijkje in andermans keuken willen nemen? Dan is Gluren bij de Buren de ideale manier om te zien hoe anderen te werk gaan, en om daar inspiratie uit te halen. Bovendien is het gratis! Ook ontmoet u collega’s die met dezelfde ontwikkelingen als u bezig zijn. De data worden binnenkort bekend gemaakt. Inschrijven kan vanaf januari 2015.
Lees hier een verslag van vorig jaar om alvast een indruk te krijgen!

Eerste hulp bij stagebegeleiding kinderopvang

Voor de kwaliteit van de kinderopvang is het van belang dat pedagogisch medewerkers zo goed mogelijk zijn opgeleid. Daar hoort een goede stagebegeleiding ook bij. Om begeleiders van stagiairs bij een kinderopvangorganisatie inhoudelijk te bereiken, ontwikkelden twee samenwerkingsverbanden van kinderopvang en beroepsonderwijs een waaier met inhoudelijke informatie en technieken. Deze waaier vol met tips en aandachtspunten laat de stagebegeleider op een eenvoudige manier zien wat voor aanpak ze kunnen kiezen.

Lees meer

Meer nieuws

- New York trekt 150 miljoen dollar uit voor brede scholen
- Kindcentra 2020, ontwikkel de toekomst
- Scholen stoppen leerlingen in een keurslijf
- Wat muziek doet met je hersenen

Agenda

Hieronder vindt u een overzicht uit de agenda op BredeSchool.nl:

8 januari 2015: Start Netwerk Effectieve aanpak
15 januari 2015: Start Netwerk Doorgaande lijn voor het jonge kind
30 januari 2015: NOT
12 februari 2015: Start Netwerk Meedoen is de kunst


Volg ons ook op Twitter, Facebook en LinkedIn!

Aanmelden voor onze nieuwsbrief? Klik hier.
Afmelden voor onze nieuwsbrief? Klik hier.

javhide.com sexsut.com