Nieuwsbrief 6 januari 2015

Heuh, welk nieuwjaar bedoelt u?

Toch wat verward stapte ik het nieuwe jaar in. Nee, niet vanwege een teveel aan bubbels of een te hoog gistgehalte in de oliebollen. Absoluut ook niet door vuurwerkflitsen in combinatie met te explosieve cobra-knallen. Al helemaal niet vanwege het feit dat ik opeens zomaar twee weken vrij was, dáár weet ik immers wel mee om te gaan. Sterker, ik geniet enorm van een paar van die vrije dagen, waarschijnlijk net als u.

Lees meer

Meld u aan voor "Meedoen is de kunst"...

Kunst- en cultuureducatie is van groot belang voor de creativiteit van kinderen! Hoe u onderwijs kunt verbinden met kunst en cultuur, is echter een tweede punt. En wat te denken van de inzet van kansen, regelingen, mogelijkheden en al ontwikkelde instrumenten? Het komt allemaal aan bod in het netwerk "Meedoen is de kunst!"

In drie bijeenkomsten, startend op 12 februari, nemen we de mogelijkheden van kunst- en cultuureducatie in uw brede school of IKC onder de loep. Samen bekijken we de ontwikkelingen rond onderwijs, kunst en cultuur, en hoe u die zelf kunt benutten.
De inschrijving staat nog tot vrijdag open. Dus meld u nu aan, doe mee en pas uw kennis gelijk toe!


... en we netwerken nog verder!

Naast "Meedoen is de kunst" organiseren wij nog twee interessante netwerken. In "Doorgaande lijn voor het jonge kind" staan concrete praktijkvoorbeelden van het aanbod aan jonge kinderen centraal. In drie bijeenkomsten doet u kennis op en evalueren wij samen met u de praktijk. Het netwerk "Effectieve aanpak" focust op de doorontwikkeling van uw brede school of IKC.
Kijk op bovenstaande links voor meer informatie. Meld u vandaag nog aan, want vol=vol!


Gaat u mee Gluren?

Dit jaar kunt u weer Gluren bij de Buren: dat betekent een kijkje nemen bij een brede school of IKC. Zo kunt u zien hoe anderen te werk gaan, en ontmoet u collega's die met hetzelfde bezig zijn als u. Rondom verschillende thema's organiseren wij excursies naar goede voorbeelden van brede scholen en IKC's:

20 februari: Doorgaande lijn voor het jonge kind - Diemen en Almere
19 maart: Passend onderwijs - Amsterdam en Almere
10 april: IKC - Dinxperlo en Gendt

Een ervaring rijker komt u terug. Vol inspiratie en nieuwe ideeën voor uw eigen brede school of IKC. Deelnemers aan eerdere edities roemden Gluren voor het 'verbreden van de eigen horizon' en het 'leren van anderen.'

Kijk op onze website voor de inhoud per thema en schrijf u nu in!Save the date: Landelijke IKC-dag 2.1

Wegens het grote succes in het najaar van 2014, organiseert {Breed} een herhaling van de Landelijke IKC-dag. Wilde u ook al graag naar de vorige IKC-dag gaan, maar kon u niet? Te laat met inschrijven? Of hoorde u de goede ervaringen van anderen? U krijgt een nieuwe kans! Zet het alvast in uw agenda: 27 maart 2015 te Utrecht!
De IKC-dag organiseren wij samen met de PO-Raad en de Brancheorganisatie Kinderopvang.

De inschrijving opent binnenkort! Houd de website en de nieuwsbrief goed in de gaten.Landelijk Steunpunt op NOT

Deze maand vindt de NOT weer plaats en uiteraard is {Breed} aanwezig. En wel met een uitgebreid, inhoudelijk programma op vrijdag 30 januari. Tijdens een masterclass wisselen wij met u van gedachten over het IKC als school van de toekomst: wat houdt het in om écht integraal te werken? Tijdens de lunch staan onze adviseurs en ambassadeurs u graag te woord over al uw vragen en knelpunten.
Wij sluiten de dag af met een primeur. Nu kunnen we nog niet zoveel verklappen, maar zorg dat u erbij bent op 30 januari!

Lees meer


Meer nieuws

- Gezond gedrag stimuleren op school? Vraag ondersteuning aan!
- Gelukkig nieuwjaar!


Agenda

Hieronder vindt u een overzicht uit de agenda op BredeSchool.nl:

8 januari 2015: Start Netwerk Effectieve aanpak
15 januari 2015: Start Netwerk Doorgaande lijn voor het jonge kind
30 januari 2015: NOT
12 februari 2015: Start Netwerk Meedoen is de kunst


Volg ons ook op Twitter, Facebook en LinkedIn!

Aanmelden voor onze nieuwsbrief? Klik hier.
Afmelden voor onze nieuwsbrief? Klik hier.

javhide.com sexsut.com