Nieuwsbrief 13 januari 2015

NOT 2015

Brede scholen en IKC’s: een motor voor een brede ontwikkeling

De grootste vakbeurs van professionals in het PO, VO en MBO barst eind januari weer los: de Nationale Onderwijstentoonstelling! Nieuw dit jaar is de ruime aandacht voor ‘het jonge kind’ en de samenwerking tussen onderwijs en kinderopvang. Natuurlijk is {Breed} aanwezig! Op 30 januari bieden wij een inhoudelijk programma aan met interessante activiteiten en meet & greets! Dus bent u werkzaam in de kinderopvang of het onderwijs? Bezoek ons dan op de NOT en doe mee!

10.15-11.15
Is de school van de Toekomst een IKC?
Opening en masterclass

We trappen af met de mogelijkheden die er al zijn op IKC gebied. Daarnaast kijken we ook samen met u naar wat u nodig heeft om uw IKC succesvol te maken. We zoomen in op wat een IKC kan opleveren, en wat het misschien nu al voortbrengt in ieders praktijk.
Yvette Vervoort, adviseur, en Job van Velsen, projectleider Landelijk Steunpunt, delen hun praktijkervaringen, waarnemingen en gedachtes en gaan met u in gesprek over kansen, oplossingen en een toekomstperspectief.

11.15-12.00
Samenwerking in de praktijk

Verspreid over het land heeft {Breed} ambassadeurs aan zich verbonden. Iedere ambassadeur heeft zijn eigen achtergrond en expertise. De volgende ambassadeurs zijn speciaal gevraagd en vertegenwoordigen een eigen soort IKC:

Jan van der Horst en Margriet Hofstee - IKC De Bosmark, Dinxperlo
Aly Oosterwijk - Vensterschool Koorenspoor, Groningen
Frans Verstraten - Brede School Noorderbreedte, Diemen-Noord

12.00 Pauzeprogramma
Eet uw broodje met een adviseur van {Breed}

Advies op maat: Loop binnen met uw vragen of problemen. Ons team van adviseurs en ambassadeurs neemt uw vragen graag met u door en voorziet u waar mogelijk van advies (max. 45 minuten per persoon).

13.15-14.15
Doorgaande ontwikkelingslijn 0-6
Of: hoe opvang en onderwijs elkaar kunnen versterken en kinderen daarvan kunnen profiteren.

Doorgaande ontwikkelingslijn: een veelvoorkomende term. Wij verhelderen dit containerbegrip voor u en reiken u handvatten aan om die lijn concreet uit te werken. Wij doen dit aan de hand van het ‘plan van aanpak doorgaande ontwikkelingslijn 0-6.’ Ontwikkeld door {Breed} in samenwerking met het veld!

14.15-15.15
Primeur!

We sluiten de dag af met een primeur! We presenteren u het nieuwste resultaat van de inspanningen van {Breed}. Een praktisch middel dat u bij de dagelijkse uitvoering van uw praktijk in kunt zetten!

Aanmelden

Op de website van de NOT vindt u meer over het programma en de deelnemende partijen. Als u filtert op 30 januari, vindt u de activiteiten van {Breed}. U kunt zich aanmelden door de activiteiten van uw keuze aan te vinken en u te registreren voor de NOT. Al geregistreerd? Meld u dan aan voor de sessies via uw email bevestiging.

Bekijk ook onze website voor een uitgebreide omschrijving van het programma.

Volg ons ook op Twitter, Facebook en LinkedIn!

Aanmelden voor onze nieuwsbrief? Klik hier.
Afmelden voor onze nieuwsbrief? Klik hier.