Nieuwsbrief 20 januari 2015

Gewoon blij!

Als een roedel hongerige wolven renden de leerkrachten, bij opening der deuren van de NOT, op de kinderboekenstands af. Want dáár kon je gratis posters krijgen. Hebben, hebben, hebben! Tot zover mijn herinnering aan de NOT uit de tijd dat ik als leerkracht die grote, tweejaarlijkse onderwijsbeurs bezocht. Eerlijk gezegd geloof ik dat ik zelf het allerhardst rende. Jonge god als ik was in die tijd.

Lees meerLandelijke IKC-dag 2.1

Voor degenen die de IKC-dag in het najaar van 2014 moesten missen, hebben wij goed nieuws. {Breed} organiseert een herhaling! Op 27 maart heeft u een nieuwe kans om dit succesvolle evenement bij te wonen, en alle ins & outs op het gebied van het integraal kindcentrum te weten te komen. Zit u met vragen? Wilt u weten hoe anderen te werk gaan in hun IKC? En moest u de vorige IKC-dag aan u voorbij laten gaan? Dan is de IKC-dag 2.1 echt wat voor u! Meld u nu aan, want het aantal plaatsen is beperkt.


Aftellen tot de NOT

Nog een week en dan barst de Nationale Onderwijstentoonstelling los! 5 dagen lang is de Jaarbeurs in Utrecht het decor van de Nederlandse onderwijswereld. Natuurlijk is ook {Breed} aanwezig! Op 30 januari hebben wij voor u een spraakmakend programma in petto.

Samen met u bekijken we wat u nodig heeft om uw IKC succesvol te maken tijdens de masterclass “Is de school van de toekomst een IKC?” De workshop “Doorgaande ontwikkelingslijn 0-6” verschaft u de informatie en praktijkvoorbeelden om die ontwikkelingslijn concreet uit te werken. In de tussentijd hoeft u niet stil te zitten, want onze ambassadeurs en adviseurs staan voor u klaar voor het beantwoorden van al uw vragen! Als klap op de vuurpijl bieden wij u een primeur! Tipje van de sluier: een resultaat, of misschien wel meerdere resultaten, van onze inspanningen…

Lees meer


Kom mee Gluren bij de buren

Benieuwd naar goede voorbeelden voor uw eigen brede school of IKC? Altijd al willen weten hoe anderen bepaalde thema’s aanpakken waar u ook mee bezig bent? Dan bent u bij {Breed} aan het goede adres. Vanaf volgende maand kunt u namelijk weer Gluren bij de buren: wij organiseren vier excursies naar brede scholen en integrale kindcentra die elk hun eigen specialisatie hebben. Per dag bezoekt u twee locaties. De bezoeken vinden rondom vier verschillende thema’s plaats:

Doorgaande lijn voor het jonge kind – 20 februari – Diemen en Almere
Passend onderwijs – 19 maart – Amsterdam en Almere
IKC – 10 april – Dinxperlo en Gendt
Kunst en cultuur – datum en locatie volgen binnenkort

Schrijf u nu in en stel uw plekje veilig!

Nog enkele plaatsen in Netwerk “Meedoen is de kunst”

Voor iedereen die de kunst- en cultuuractiviteiten in zijn brede school of IKC naar een hoger niveau wil tillen, organiseren wij het netwerk “Meedoen is de kunst.” Dit netwerk bestaat uit een drietal bijeenkomsten, waarin we inzoomen op de mogelijkheden op het gebied van kunst- en cultuureducatie. We staan ook uitgebreid stil bij hoe u, op uw eigen IKC of brede school, kinderen nog meer in aanraking kunt brengen met kunst en cultuur. Door het interactieve karakter van het netwerk, kunt u zelf direct aan de slag met uw ervaringen!

De eerste bijeenkomst is op 12 februari. Mis deze kans niet, en meld u vandaag nog aan!

Landelijk Steunpunt presenteert nieuwe ambassadeurs

Wij zijn verheugd u onze twee nieuwste ambassadeurs te kunnen presenteren! Allereerst Frans Verstraten, directeur van de Brede School Noorderbreedte in Diemen. In deze brede school, die de identiteit in de wijk wil versterken door zelf een herkenningspunt te zijn, is de doorgaande lijn voor het jonge kind al flink gevorderd. U kunt kennismaken met Frans Verstraten op de NOT! Daarnaast kunt u ook zijn brede school bezoeken als u meedoet aan Gluren bij de buren. Op 20 februari is hij een van onze gastheren bij het thema Doorgaande lijn voor het jonge kind!

Onze tweede aanwinst is Femke van der Horst. Zij is eigenaresse van Kinderopvang Organisatie (KOO) Meppel, dat samen met een basisschool een integraal kindcentrum vormt. Zij krijgt hier veel ruimte voor eigen initiatieven. Benieuwd wat zij al heeft gerealiseerd? Lees het hier.


Rapport flexibele onderwijstijden

Afgelopen vrijdag stuurde staatssecretaris Dekker van OCW het eindrapport van het Experiment Flexibilisering Onderwijstijd naar de Tweede Kamer. Tussen 2011 en 2014 deden twaalf scholen mee aan dit experiment, waarin zij mochten afwijken van de schoolweek van minimaal 5 dagen en de centraal vastgestelde vakanties. Het positieve nieuws is dat ouders tevreden zijn: zij kunnen hun werktijden en gezinsleven beter organiseren. Aan de andere kant liet het merendeel van de deelnemende scholen een aantal tekortkomingen zien. Het grootste deel schoot tekort in het afstemmen van flexibele onderwijstijden op de leerling of het analyseren van diens ontwikkeling.

Lees meer

 

 

Meer nieuws

- In Rotterdam alle peuters welkom in groep 0
- Bouwstenen presenteert Agenda Maatschappelijk Vastgoed 2015
- Belastingdienst controleert strenger op vrijwilligers
- Onderwijsagenda Sport, Bewegen en Gezonde Leefstijl goed op weg 
- Kansen - interview met directeur PO bij OCW - Didactief

 

 

Agenda

Hieronder vindt u een overzicht uit de agenda op BredeSchool.nl:

30 januari: NOT
12 februari: Start Netwerk Meedoen is de kunst
20 februari: Gluren bij de buren - Doorgaande lijn voor het jonge kind
19 maart: Gluren bij de buren - Passend onderwijs
27 maart: Landelijke IKC-dag 2.1
10 april: Gluren bij de buren - IKC


Volg ons ook op Twitter, Facebook en LinkedIn!

Aanmelden voor onze nieuwsbrief? Klik hier.
Afmelden voor onze nieuwsbrief? Klik hier.

javhide.com sexsut.com