Nieuwsbrief 27 januari 2015

Gluren bij de buren 2015

Kom mee Gluren bij de buren – dé inspiratiebron voor IKC en brede school!

Vier onderwerpen, vier kansen. Kansen om inspiratie op te doen voor uw eigen brede school of IKC. Want hoe gaan uw collega’s nou precies te werk als het gaat om de doorgaande ontwikkelingslijn voor jonge kinderen? Hoe kunnen onderwijs en kinderopvang elkaar versterken in het passend onderwijs? En hoe werkt dat eigenlijk, het opzetten van een IKC?

Kom mee Gluren bij de buren en kom tot uw eigen inzichten! Vol inspiratie en nieuwe ideeën voor uw eigen brede school of IKC. Er zijn al 3 data beschikbaar.
Al jaren organiseert {Breed} ‘Gluren bij de buren’, vele geïnspireerde deelnemers gingen u voor. Verbreed uw eigen horizon en leer van anderen!

Op weg naar een IKC: Doorgaande lijn voor het jonge kind - 20 februari
Brede School Noorderbreedte, Diemen –Noord:
De doorgaande lijn voor jonge kinderen is hier vergevorderd. Meer weten over de naadloze aansluiting van verschillende organisaties? Maar ook over speelleerpleinen en werken volgens het kindvolgsysteem? Hier bent u aan het juiste adres!

Het Meesterwerk, Almere:
Uitgebreid VVE programma – onderwijs, kinderopvang en peuterspeelzaal werken samen! Benieuwd naar ouderbetrokkenheid door middel van verteltassen? Meld u dan gauw aan!

Passend onderwijs in IKC en brede school - 19 maart
DE Brede School, Amsterdam-Zuidoost:
Veel probleemkinderen, maar toch al jarenlang geen leerlingen doorgestuurd naar het speciaal onderwijs. Het accent ligt juist op muziek- en sportonderwijs!

Het Drieluik, Almere:
Pedagogisch medewerkers en ib’ers die onderling van plek wisselen… Ze worden zowel voor onderwijs als kinderopvang ingezet! Één pedagogische en didactische visie. Een veilige structuur voor kinderen. Er komt zoveel kijken bij de invoering van het passend onderwijs. Laat u daarom inspireren en schrijf u nu in!

IKC - 10 april
IKC De Bosmark in Dinxperlo:
Aansturing door één directeur. Een uitgebreid én uitdagend naschools aanbod!

IKC De Tichelaar in Gendt:
Opgericht in een bestaand pand. Kleinschalige organisatie volgens Jenaplanconcept. En een ruim naschools aanbod voor peuters in het dorp! Nieuwsgierig? Kom dan mee Gluren op 10 april!

Alvast een indruk krijgen?
Lees dan hier de verslagen van Gluren bij de buren 2014 en bekijk de foto’s!
Kijk voor meer informatie op http://www.bredeschool.nl/inschrijving-gluren-bij-de-buren-2015.html

Volg ons ook op Twitter, Facebook en LinkedIn!

Aanmelden voor onze nieuwsbrief? Klik hier.
Afmelden voor onze nieuwsbrief? Klik hier.