Nieuwsbrief 3 februari 2015

Bij de tijd

Met vijf broertjes en twee zusjes liep ik, als klein, druk en levenslustig jochie, vroeger heen en weer naar school. Vast ritme; iedere dag dezelfde tijd, iedere dag dezelfde route. Mijn moeder was altijd thuis. Met boterhammen, een kop thee, of corrigerende tik op mijn hoofd als ik onderweg was blijven hangen. Twee keer per jaar ging zij op bezoek ging bij haar eigen moeder, toen nog uren reizen ver weg. Dan was er een tante als oppas. De wereld is veranderd, of zoals ik ook wel eens zeg, het zijn andere tijden!

Lees meer

3 primeurs van {Breed} op de NOT

Wij kijken terug op een geslaagde dag op de NOT met veel interactie, goede gesprekken en natuurlijk de primeur: maar liefst drie nieuwe producten van {Breed}! Lees hieronder verder...


1 – De kwaliteitskaart is vernieuwd!

Kent u 'm nog, de Kwaliteitskaart? Het instrument om brede scholen en integrale kindcentra onder de loep te nemen, nu uitgebreid met praktische tools!
Nieuw is dat u de voortgang van uw brede school of IKC op meerdere manieren kunt vergelijken. Sla uw resultaten op, en vul de vragenlijst een jaar later nog eens in. De ontwikkeling van de resultaten wordt weergegeven in een strakke grafiek. En deel gerust uw resultaten met uw collega's! Benieuwd waar u staat als brede school of IKC? Ga naar de Digitale Kwaliteitskaart!


2 – Handreiking IKC-Raad

Een succesvolle samenwerking binnen uw IKC, maar toch gescheiden trajecten op het gebied van ouderinspraak. Daar hebben wij samen met VOS/ABB wat op gevonden: de Handreiking IKC-Raad. Helemaal getoetst op juridische knelpunten. Meteen toe te passen op uw eigen situatie. Want waarom zouden ouders zich apart moeten uiten in twee inspraakorganen?
Handreiking lezen? Klik hier. Liever de gedrukte versie ontvangen? Stuur een mail naar margotderuiter@bredeschool.nl


3 – Handreiking praktische oplossingen

“Het kan niet, want…” Iedereen die in een IKC of brede school werkt loopt vroeg of laat tegen knelpunten aan. Met deze Handreiking biedt {Breed} praktische oplossingen voor belemmeringen die door wet- en regelgeving ontstaan in de praktijk van een IKC.

Meteen met de handreiking aan de slag? Klik hier.
Voor de gedrukte versie kunt u mailen naar margotderuiter@bredeschool.nl


Gluren bij de buren – IKC special

Bent u op weg naar een IKC, dan komt er zoveel op u af. Hoe doen anderen dat toch? Doe mee aan Gluren bij de buren. De beste manier om een kijkje achter de schermen te nemen bij andere IKC’s en brede scholen en inspiratie op te doen! U heeft keuze uit vier excursies die gekoppeld zijn aan vier thema’s. Er zijn al drie data en locaties bekend:

20 februari – Op weg naar een IKC: Doorgaande lijn voor het jonge kind – Diemen en Almere
19 maart – Passend onderwijs in IKC of brede school – Amsterdam en Almere
10 april – IKC - Dinxperlo en Gendt


Netwerk Meedoen is de kunst

Cultuur bevordert creativiteit. Ook bij kinderen. Júist bij kinderen! Vraagt u zich af hoe u hun culturele vaardigheden nog meer kunt ontwikkelen? Voor brede scholen en IKC’s liggen hier uitgebreide mogelijkheden. In het netwerk ‘Meedoen is de kunst’ vindt u de juiste handvatten! Tijdens drie bijeenkomsten ontwikkelt u een compleet cultuuraanbod voor uw IKC of brede school, waar u morgen al mee aan de slag kunt.


Laat uw mening gelden en win!

Ieder kind moet zich volop cultureel kunnen ontwikkelen. In én na schooltijd. Maar wat gaat goed, en wat minder goed?
Minister Bussemaker van OCW wil hier graag meer zicht op. De verbindingen tussen het binnen- en buitenschoolse cultuuraanbod brengen wij in kaart met een enquête. En daar hebben wij uw input voor nodig! Vul daarom deze enquête in en vergroot uw inspraak. Het kost u maar een paar minuten. En als u snel bent, krijgt u er een prachtig boek voor terug!

Meer nieuws

- KINDwijzer maakt film over meerwaarde kinderopvang
- Kamerdebat over adviesrecht ouders op prijs kinderopvang

Agenda

Hieronder vindt u een overzicht uit de agenda op BredeSchool.nl:

12 februari: Start Netwerk Meedoen is de kunst
20 februari: Gluren bij de buren - Op weg naar een IKC: Doorgaande lijn voor het jonge kind
19 maart: Gluren bij de buren - Passend onderwijs in IKC of brede school
27 maart: Landelijke IKC-dag 2.1
10 april: Gluren bij de buren - IKC


Volg ons ook op Twitter, Facebook en LinkedIn!

Aanmelden voor onze nieuwsbrief? Klik hier.
Afmelden voor onze nieuwsbrief? Klik hier.

javhide.com sexsut.com