Nieuwsbrief 17 februari 2015

Beste Rinda!

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: heb je de resultaten van dat onderzoek van de AVS gelezen, afgelopen week in Kader Primair? Maar liefst 2/3e van de schoolleiders verwacht de komende jaren richting IKC te groeien. Of is daar al mee bezig. Zo lijkt de brede school gedachte zich, inmiddels in de vorm van een integraal kindcentrum, stevig te gaan verankeren in het primair onderwijs. En zo is diezelfde IKC steeds meer een beweging van onderop aan het worden. Niet meer te stoppen. 

Lees meer

Gluren bij de buren – laatste plekken

Heeft u ook nog zoveel te ontdekken voor uw IKC of brede school? U bent niet de enige. Ga mee Gluren bij de buren en neem een kijkje bij een andere brede school en/of IKC. We organiseren excursies rond drie verschillende thema's:

20 feburari Op weg naar een IKC: doorgaande lijn voor het jonge kind in Diemen en Almere.
19 maart Passend onderwijs in IKC of brede school in Amsterdam en Almere.
10 april IKC in Dinxperlo en Gendt

Tijdens iedere excursie bezoekt u twee IKC’s of brede scholen. De perfecte manier om te leren van de kennis en ervaring van anderen.
Schrijf u vandaag nog in, want er zijn nog maar een paar plaatsen over!

10e Jaarcongres Brede School

“Met 21ste eeuwse vaardigheden naar een brede ontwikkeling”. Inspirerende sprekers, interessante discussies en interactieve deelsessies. Op 23 april organiseren Sardes, SWP en Logacom in samenwerking met {Breed} de 10e editie van het Jaarcongres Brede School. Het onderwijs moet goed aansluiten bij de vaardigheden waar de 21e eeuw om vraagt. Zodat de kinderen van nu er later ook de vruchten van plukken. Ook voor de toekomst van ons land!

Nieuwe ambassadeur voor Landelijk Steunpunt

Aly Oosterwijk, directeur van de openbare Dalton basisschool Karrepad in Groningen, versterkt sinds kort ons team van ambassadeurs. De school, die onderdeel uitmaakt van Vensterschool Koorenspoor, werkt intensief samen met de kinderopvang. Pedagogisch medewerkers komen bijvoorbeeld om 10 uur binnen om de leerkracht extra te helpen. Vervolgens wisselen ze de leerkracht om 12 uur af voor een uurtje ‘levendig leren,’ waarna het onderwijs weer wordt hervat.
Oosterwijk is bovendien actief betrokken bij de veranderingen die gaande zijn in de Groningse Vensterscholen.

Lees meer

Vraag ondersteuning aan bij Gezonde School

Uw leerlingen aanmoedigen om gezonder te leven? Of wilt u op school meer doen met sociale veiligheid of tegen pesten? Vraag dan voor 16 maart 2015 ondersteuning aan bij Gezonde School om meer te doen met gezond gedrag op school.

Lees meer

Meer nieuws

- Positief rapport over Brede impuls combinatiefuncties

Agenda

Hieronder vindt u een overzicht uit de agenda op BredeSchool.nl:

20 februari: Gluren bij de buren - Op weg naar een IKC: Doorgaande lijn voor het jonge kind
19 maart: Gluren bij de buren - Passend onderwijs in IKC of brede school
27 maart: Landelijke IKC-dag 2.1
10 april: Gluren bij de buren - IKC
23 april: 10e Jaarcongres Brede School

Volg ons ook op Twitter, Facebook en LinkedIn!

Aanmelden voor onze nieuwsbrief? Klik hier.
Afmelden voor onze nieuwsbrief? Klik hier.

javhide.com sexsut.com