Nieuwsbrief 3 maart 2015

Beste Job,

De kunst en de uitdaging van onderwijs en kinderopvang is leerlingen bagage mee te geven waarmee ze zich kunnen ontwikkelen tot volwaardige burgers in de samenleving van de toekomst. Dat is een belangrijke taak, maar ook een ingewikkelde omdat de toekomst zich niet goed laat voorspellen. Er is geen glazen bol waarin we kunnen kijken om te zien wat we kinderen vandaag moeten leren voor hun toekomst in de wereld van morgen.

Lees verder

“De scholen zijn weer de spin in het web in Groningen”

Groningen is Onderwijsstad van het jaar 2014/2015 en de Groningse Vensterscholen bestaan 20 jaar. Oftewel: "Groningen ademt onderwijs," zoals wethouder Onderwijs Ton Schroor met trots vertelt. "Alle onderwijspartijen en de overheid werken met elkaar samen, van kinderopvang tot universiteit." Hoe kijkt de bestuurder tegen het onderwijs in Groningen aan?
Bovendien veranderde de structuur van de Vensterscholen ingrijpend. “Ik ben ervan overtuigd dat de regie bij de directeur moet liggen, in plaats van bij de gemeente,” aldus Marielle Reneman, medewerker van de gemeente Groningen. Hoe verloopt dit in de praktijk? Lees hier het gehele interview.

Gluren bij de buren - Passend Onderwijs in IKC of brede school

Brede scholen hebben unieke mogelijkheden op het gebied van Passend Onderwijs. Maar u weet ook hoeveel er komt kijken bij de invoering. Ga mee Gluren bij de buren en neem een kijkje in de keuken van twee brede scholen die hier heel ervaren in zijn. Op 19 maart openen DE Brede School in Amsterdam-Zuidoost en Het Drieluik in Almere hun deuren. Maak nu gebruik van hun expertise! Schrijf u vandaag nog in, want de excursie zit bijna vol.
N.B. Gluren bij de buren - IKC op 10 april zit vol.


10e Jaarcongres Brede School

Op 23 april organiseren Sardes, SWP en Logacom in samenwerking met {Breed} voor de tiende keer het Jaarcongres Brede School in de Jaarbeurs in Utrecht. Dé plek om inspirerende sprekers te ontmoeten en in discussie te gaan met collega's over het thema “Met 21ste-eeuwse vaardigheden naar een brede ontwikkeling.” Bovendien is de keuze aan interactieve deelsessies zeer uitgebreid.

Lees meer

Verslag Netwerk 'Meedoen is de kunst' online

Het Netwerk ‘Meedoen is de kunst’ is begonnen: {Breed} en het LKCA trapten af in Museum Catharijneconvent in Utrecht. Hoe kunt u de verhalen en afbeeldingen uit het museum verbinden met het aanbod op school? Dit leverde vele creatieve en praktische ideeën op. Het verslag van de eerste bijeenkomst (van in totaal drie) staat nu online.

Lees meer


Meer nieuws

- CCI-Seminar “Samson: waarom met 3 jaar naar school?”
- Pm’ers staan voor grote opgave in VVE

Agenda

Hieronder vindt u een overzicht uit de agenda op BredeSchool.nl:

19 maart: Gluren bij de buren - Passend onderwijs in IKC of brede school
27 maart: Landelijke IKC-dag 2.1
10 april: Gluren bij de buren - IKC
23 april: 10e Jaarcongres Brede School

Volg ons ook op Twitter, Facebook en LinkedIn!

Aanmelden voor onze nieuwsbrief? Klik hier.
Afmelden voor onze nieuwsbrief? Klik hier.

javhide.com sexsut.com