Nieuwsbrief 31 maart 2015

Lekker leren

“Het is pas goed en compleet als mijn brede schoolpartners erbij zijn!” sprak één van de bezoekers aan de tweede landelijke IKC-dag vrijdag. Ik zag hem wachten, zijn gezicht ging op de zonstand bij het zien van zijn naderende collega’s. Prachtig! Een mooiere openingszin, enkele minuten later voor een bomvolle zaal, kon ik me niet wensen.

Lees verder

Gluren bij de buren - Passend Onderwijs

De invoering van Passend Onderwijs biedt kansen om meer kinderen een betere toekomst te geven. Brede scholen hebben op dit terrein unieke mogelijkheden. {Breed} organiseerde daarom Gluren bij de buren: Passend Onderwijs in IKC of Brede School. Op 19 maart namen we een kijkje achter de schermen bij DE Brede School in Amsterdam-Zuidoost en Basisschool Het Drieluik in Almere. Leest u even mee welke ervaringen wij hier op deden?

Lees meer over ons bezoek aan deze scholen

“Ook verenigingen zijn blij met continurooster in Heerenveen”

Annemarie Elout is brede school coördinator in Heerenveen. Vanuit MFA De Spil is zij sinds 2012 ook ambassadeur van {Breed}. Zij vertelt ons over de ontwikkelingen van de brede scholen in Heerenveen: van huiskamers tot het continurooster en de generatietuin!

Lees het hele interview met Annemarie

Een goed voorbeeld van een netwerk brede school

Gertrude Abbring is coördinator van Brede school ABC Kruiskamp-Koppel in Amersfoort. Drie scholen participeren in deze ABC school: een school die begon als ‘zwarte school’, een reguliere basisschool en een school voor speciaal basisonderwijs. Alle drie werken ze samen met een kinderopvangorganisatie en welzijnswerk. Verder is ABC Kruiskamp-Koppel omgeven door allerlei ‘bondgenoten’. Abbring: “Wij zijn een netwerk brede school.”

Lees meer over deze ambassadeur!

Actualisering database

Op dit moment is {Breed} haar database met de adresgegevens van alle brede scholen aan het actualiseren. Uit de laatste jaarcijfers blijkt dat er ook het afgelopen jaar weer veel nieuwe brede scholen bij zijn gekomen. {Breed} wil deze scholen graag toevoegen aan haar database. Tegelijkertijd inventariseert {Breed} welke scholen er deel willen nemen aan het grote IKC / brede school onderzoek dat gepland staat voor het einde van dit jaar. Help u mee de database te actualiseren?

Indien u mee wilt werken, kunt u via deze link uw gegevens invullen.

Zien wij u daar?

Op donderdag 23 april vindt alweer het 10e Jaarcongres Brede School plaats. Georganiseerd wordt door Sardes, SWP en Logacom in samenwerking met {Breed}. Het thema dit jaar is 21st century skills. Want kernvakken zijn niet de enige vakken die ertoe doen in de ontwikkeling van kinderen. Maar hoe geven we die kinderen die 21ste vaardigheden nu mee?

Lees meer

Symposium Talentvol Opgroeien in een Vensterschool, Brede School of IKC

Bent u betrokken bij de (door-)ontwikkeling van een Brede School, Vensterschool of IKC? Dan is het symposium 'Talentvol opgroeien in een Vensterschool, Brede School of IKC' net iets voor u! Een dag vol nieuwe ideeën, inspirerende sprekers en boeiende discussies. Er is ruimte om ervaringen te delen, te leren van anderen en om collega's te ontmoeten.

Meer weten over het symposium?

20 jaar Vensterscholen
De Vensterscholen bestaan 20 jaar. Daarom interviewde {Breed}:
Wethouder Onderwijs Ton Schroor
Medewerker van de gemeente Groningen Marielle Reneman
Ambassadeur Aly OosterwijkMeer nieuws

- Vernieuwend beweegaanbod MobieZ wint SPORT FM Innovatieprijs
- Record aantal scholen wil aan de slag met Gezonde School

Agenda

Hieronder vindt u een overzicht uit de agenda op BredeSchool.nl:

10 april: Gluren bij de buren - IKC
23 april: 10e Jaarcongres Brede School

Volg ons ook op Twitter, Facebook en LinkedIn!

Aanmelden voor onze nieuwsbrief? Klik hier.
Afmelden voor onze nieuwsbrief? Klik hier.

javhide.com sexsut.com