Nieuwsbrief 14 april 2015

Een nieuwe lente!

Het grote aftellen is begonnen! Nog maar enkele dagen en dan komen zo’n 800 mensen uit alle windrichtingen van Nederland samen in de Jaarbeurs. Op 23 april organiseren we samen met Logacom en Sardes immers het tiende Jaarcongres Brede School. Een mijlpaal, dat mogen we toch wel zo noemen, lijkt mij!

Lees verder

Gluren bij de buren - Uit de kunst

We gaan weer Gluren bij de Buren! Altijd al een kijkje in andermans keuken willen nemen? Na vele succesvolle excursies organiseert {Breed} weer bezoeken aan brede scholen en integrale kindcentra. Op 11 mei 2015 gaan we onder het thema ‘Uit de kunst’ Gluren bij de buren bij Kindcentrum de Plotter in Zutphen en bij Kindcentrum Het Timpaan in Wehl. Het programma van deze dag is tot stand gekomen in samenwerking met Expertisecentrum Cultuurmij Oost. Deelname aan Gluren bij de buren is gratis en vol = vol!

Schrijf u snel in!

Verslag Landelijke IKC-dag 2.1

Vanwege de grote belangstelling in het najaar van 2014, organiseerde {Breed} op vrijdag 27 maart in samenwerking met de PO-Raad en de Brancheorganisatie Kinderopvang weer een IKC-dag. Rond hetzelfde thema en met dezelfde sprekers, maar met nieuwe toehoorders. In september 2014 werd deze studiedag ook al georganiseerd, maar die zat toen binnen no time vol. Er kwamen zoveel mensen op de wachtlijst dat besloten werd tot een herhaling van zetten, in dit voorjaar. En wederom was de zaal tot de nok toe gevuld. Voor wie het gemist heeft, hebben wij een verslag samengesteld.

Lees het verslag

Studiereizen in onderwijs en opvang

“Wat het effect kan zijn van een gezamenlijke studiereis moet je niet onderschatten”, zegt Martijn van der Kroef, directeur-bestuurder van KinderRijk, de grootste kinderopvangorganisatie in Amstelveen (dagelijks 3000 kinderen in dagopvang en bso). Martijn nam onlangs het initiatief voor een studiereis naar Zweden omdat ze haar ‘studiereiservaring’ wilde delen met haar samenwerkingspartners: twee onderwijskoepels in Amstelveen en een muziek- en dansschool.

Lees meer ervaringen met studiereizen

"Wij willen onszelf graag overbodig maken"

Stichting Petje af is een weekendschool die kinderen in een achterstandsituatie de mogelijkheid biedt hun talenten te ontwikkelen. Bestuurder Daan van de Voort ging in 2008 al in gesprek met {Breed} over het werk van zijn stichting. In de zeven jaren die sindsdien verstreken ontwikkelde de weekendschool zich verder. “Wat wij doen, zou eigenlijk door iedere brede school gedaan kunnen worden.”

Lees het hele interview met Daan

10e Jaarcongres Brede School

Op donderdag 23 april vindt alweer het 10e Jaarcongres Brede School plaats. Georganiseerd wordt door Sardes, SWP en Logacom in samenwerking met {Breed}. Het thema dit jaar is 21st century skills. Want kernvakken zijn niet de enige vakken die ertoe doen in de ontwikkeling van kinderen. Maar hoe geven we die kinderen die 21ste vaardigheden nu mee?

Lees meer

Agenda

Hieronder vindt u een overzicht uit de agenda op BredeSchool.nl:

23 april: 10e Jaarcongres Brede School
11 mei: Gluren bij de buren - Uit de kunst

Volg ons ook op Twitter, Facebook en LinkedIn!

Aanmelden voor onze nieuwsbrief? Klik hier.
Afmelden voor onze nieuwsbrief? Klik hier.

javhide.com sexsut.com