Nieuwsbrief 21 april 2015

Gaat u mee Gluren bij de buren?

We gaan weer Gluren bij de Buren! Altijd al een kijkje in andermans keuken willen nemen? Na vele succesvolle excursies organiseert {Breed} weer bezoeken aan brede scholen en integrale kindcentra. Op 11 mei 2015 gaan we onder het thema ‘Uit de kunst’ Gluren bij de buren bij Kindcentrum de Plotter in Zutphen en bij Kindcentrum Het Timpaan in Wehl.

Kindcentrum De Plotter in Zutphen
Montessorikindcentrum De Plotter is een samenwerking tussen Montessorischool de Plotter en Dikkertje Dap kinderopvang. Het Kindcentrum heeft een cultuurcoördinator voor het kunst- en cultuuraanbod en biedt muziek-, dans- drama- en tekenonderwijs, uiteraard in een integraal aanbod. Het kunst- en cultuuraanbod is gekoppeld aan kosmisch onderwijs. Kinderen gaan met een onderzoeksvraag aan het werk: een eigen onderzoeksvraag over een kosmisch thema. Hier kunnen zij vervolgens een presentatie voor maken op een van de domeinen van cultuur. De presentatie kan een rap zijn, een fotocollage, een film of zelfs een zelfgemaakt kasteel van papier of hout.

Het Timpaan in Wehl
“Op Kindcentrum Timpaan vindt ieder talent zijn plek”, zo luidt de slogan van dit KC, bestaande uit basisonderwijs en een kinderopvang. Het Timpaan laat kinderen kennismaken met professionele kunstuitingen op het gebied van dans, theater, beeldende vorming en multimedia. Hierbij zijn leerkracht geschoold door professionals en inmiddels de vakspecialist met betrekking tot een specifieke kunstdiscipline. Algemene muziekvorming en voorbereidend instrumentaal onderwijs worden in samenwerking met de muziekschool verzorgd in de groepen 4 en 5. Ook in buitenschoolse activiteiten komt het thema terug. In het kader van het cultureel erfgoed gaan de kinderen naar een museum, kasteel of op ontdekkingstocht in Wehl.

Deelname aan Gluren bij de buren is gratis en vol = vol! Wees er dus snel bij. Inschrijven voor Gluren bij de buren kan door een e-mail met uw naam, organisatie en adres te sturen aan margotderuiter@bredeschool.nl

Het programma van deze dag is tot stand gekomen in samenwerking met Expertisecentrum Cultuurmij Oost.

Volg ons ook op Twitter, Facebook en LinkedIn!

Aanmelden voor onze nieuwsbrief? Klik hier.
Afmelden voor onze nieuwsbrief? Klik hier.

javhide.com sexsut.com