Nieuwsbrief 29 april 2015

Het kán, het móet!

The day after het 10e Jaarcongres Brede School zit ik al vroeg in de trein, op weg naar Den Haag. Ik scroll door de enorme hoeveelheid enthousiaste tweets op @jobvanvelsen en via #bredeschoolcongres.

Lees verder


Terugblik 10e Jaarcongres Brede School

Donderdag 23 april vond alweer het tiende Jaarcongres Brede School plaats. In het Beatrixtheater in Utrecht wisselden professionals uit de kinderopvang en het onderwijs kennis en ervaring uit over 21st century skills. Job van Velsen had de eer dagvoorzitter te zijn en {Breed} was natuurlijk aanwezig met een stand. Ter gelegenheid van het tienjarig jubileum van het congres verzorgde {Breed} bovendien een mooie publicatie met interviews met alle sprekers.
De publicatie is digitaal beschikbaar
.

Foto's van deze mooie en inspirerende dag vindt u hier.

Verslag Gluren bij de buren - IKC

In het kader van Gluren bij de buren bezochten ruim dertig deelnemers werkzaam in de kinderopvang, het onderwijs en bij gemeenten vrijdag 10 april IKC de Tichelaar in Gendt en IKC de Bosmark in Dinxperlo. Margriet Hofstee, operationeel directeur van kinderopvang Zonnekinderen, zorgde voor het warme welkom op deze zonnige dag. Directeuren Sven Schwartau en Jan van der Horst vertelden over de totstandkoming van hun IKC’s, de uitdagingen en zeker ook de kansen.

Lees het complete verslag

Gluren bij de buren 'Uit de kunst'

Na vele succesvolle excursies organiseert {Breed} weer bezoeken aan brede scholen en integrale kindcentra. Op 11 mei 2015 gaan we onder het thema ‘Uit de kunst’ Gluren bij de buren bij Kindcentrum de Plotter in Zutphen en bij Kindcentrum Het Timpaan in Wehl. Beide IKC's hebben en unieke kijk op kunst- en cultuuronderwijs en brengen dit ook in de praktijk. Deelname aan Gluren bij de buren is gratis, inclusief lunch op een van beide locaties.

Wilt u mee Gluren bij de buren op 11 mei? Schrijf u dan snel in, er zijn nog maar enkele plaatsen beschikbaar.

Scholen moeten meer betrokken worden bij de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit

De uitvoering van de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit gaat de goede kant op, maar de scholen zijn nog niet genoeg betrokken. Daardoor worden nog te weinig kinderen bereikt. Dat staat in een tussenevaluatie van de regeling Cultuureducatie met kwaliteit die gisteren is overhandigd. Job van Velsen maakte onderdeel uit van de evaluatiecommissie.

Lees meer

Symposium Talentvol Opgroeien in een Vensterschool, Brede School of IKC

Bent u betrokken bij de (door-)ontwikkeling van een Brede School, Vensterschool of IKC? Dan is het symposium 'Talentvol opgroeien in een Vensterschool, Brede School of IKC' net iets voor u! Een dag vol nieuwe ideeën, inspirerende sprekers en boeiende discussies. Er is ruimte om ervaringen te delen, te leren van anderen en om collega's te ontmoeten. Jonge talenten uit Groningen verzorgen diverse optredens voor u.
Lees meer

Agenda

Hieronder vindt u een overzicht uit de agenda op BredeSchool.nl:

11 mei: Gluren bij de buren - Uit de kunst

Volg ons ook op Twitter, Facebook en LinkedIn!

Aanmelden voor onze nieuwsbrief? Klik hier.
Afmelden voor onze nieuwsbrief? Klik hier.

javhide.com sexsut.com