Nieuwsbrief 19 mei 2015

De skills van Máxima

Voor {Breed} ben ik regelmatig op pad en bezoek ik alle uithoeken van het land. Zo reisde ik op Moederdag ‘s avonds af naar een hotel in de buurt van Zutphen voor één van de laatste activiteiten rondom ons thema “Meedoen is de Kunst”. Dat is nu ook precies waar ik het even met u over wil hebben: Kunst- en cultuureducatie.
Lees verder

Verslag netwerk Kunst en cultuur

De laatste lerende netwerkbijeenkomst kunst en cultuur vond donderdag 16 april plaats in het Aboriginal museum in Utrecht. De dag stond onder leiding van Job van Velsen. Saskia van den Bos hield een presentatie over actief ouderschap en Jan Jaap Knol, directeur van het Fonds voor Cultuurparticipatie, vertelde over de verschillende regelingen van het fonds. Maaike Kramer-Segers van het ministerie van OCW woonde de dag bij, benieuwd naar verhalen uit de praktijk.

Lees het complete verslag

Gluren bij de buren ‘Uit de kunst’

Op een stralende, zonnige voorjaarsdag gingen we op pad naar Zutphen en Wehl om daar te kijken bij twee goede voorbeelden van werken met het thema Kunst en cultuur in een IKC. Zo’n dag Gluren bij de buren levert altijd weer de nodige inspiratie én praktische tips op voor andere brede scholen en IKC’s.

Lees het complete verslag

Ambassadeur Noorderbreedte in Management Kinderopvang

{Breed} heeft verspreid over het land een zestigtal ambassadeurs: goede voorbeelden van brede scholen en IKC's. Een van deze ambassadeurs is Frans Verstraten van De Noorderbreedte in Diemen. In de laatste editie van vakblad Management Kinderopvang verscheen een mooi artikel over deze ambassadeurs, waar ook Job van Velsen zijn medewerking aan verleende.

Lees het artikel


Dag van de Cultuureducatie: Stilte in de storm

Op woensdag 17 juni vindt in TivoliVredenburg in Utrecht de Dag van de Cultuureducatie plaats. Een inspirerende dag georganiseerd in samenwerking met TivoliVredenburg, {Breed}, CANON Cultuurcel en het Vlaams Ministerie van Cultuur, Jeugd, Sport en Media.
Lees meer

Terugblik 10e Jaarcongres Brede School

Donderdag 23 april vond alweer het tiende Jaarcongres Brede School plaats. In het Beatrixtheater in Utrecht wisselden professionals uit de kinderopvang en het onderwijs kennis en ervaring uit over 21st century skills. Job van Velsen had de eer dagvoorzitter te zijn en {Breed} was natuurlijk aanwezig met een stand. Ter gelegenheid van het tienjarig jubileum van het congres verzorgde {Breed} bovendien een mooie publicatie met interviews met alle sprekers.
De publicatie is digitaal beschikbaar
.

Foto's van deze mooie en inspirerende dag vindt u hier.

Volg ons ook op Twitter, Facebook en LinkedIn!

Aanmelden voor onze nieuwsbrief? Klik hier.
Afmelden voor onze nieuwsbrief? Klik hier.

javhide.com sexsut.com