Nieuwsbrief 2 juni 2015

Kleine kinderen worden groot...

Grote gezinnen met 8 tot 10 kinderen waren vroeger heel normaal. Ik kom uit zo'n gezin. De oudste zus of broer nam de jongere broertjes en zusjes letterlijk aan de hand, en fungeerde zo als een tweede moeder. Met zijn allen ontbijten, naar school, thuis een boterham eten en hup, terug naar school. 


Lees verder

 

 

Het Speleon - Uden

Het Speleon is een katholieke basisschool in Uden. De school is partner in Ontmoetingsplein MuzeRijk; een multifunctionele accommodatie met partners die een afspiegeling vormen van de wijk. Onderwijs en opvang, welzijn, sport, zorg en wonen komen er samen. Lambert van der Ven is directeur van Het Speleon en ambassadeur van {Breed}.

Lees het complete verslag

 

 

Op bezoek bij De Werkplaats Kindergemeenschap

Donderdag 21 mei bezochten de ambassadeurs van {Breed} De Werkplaats Kindergemeenschap te Bilthoven, die in 1926 werd opgericht door Kees Boeke. De Stichting Werkplaats Kindergemeenschap heeft anno 2015 een school voor basisonderwijs en voortgezet onderwijs. Verder is er een Kinderopvang op het terrein aanwezig.

Lees het complete verslag

 

 

Op korte termijn meertalige buitenschoolse opvang mogelijk

Het wordt op korte termijn mogelijk om meertalige buitenschoolse opvang (bso) aan te bieden. De opvang aan kinderen van vier tot en met twaalf jaar wordt dan aangeboden in het Engels, Frans of Duits. 
Dat heeft minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) maandag aan de Tweede Kamer geschreven.

Lees het artikel


Uitgaven kinderopvang nog lager uitgevallen in 2014

De voorspelling dat de uitgaven aan kinderopvang in 2014 minder groot zouden zijn dan was begroot, is uitgekomen. Er is ruim 300 miljoen teveel begroot.

Lees het artikel


Brancheorganisatie Kinderopvang heeft een nieuwe voorzitter

Leo Houwen volgt Marielle Rompa op. Rompa was sinds 2011 voorzitter van de branchevereniging. Haar opvolger Leo Houwen was bijna 40 jaar werkzaam in de uitzend- en detacheringsbranche. Houwen is van plan tijdens zijn voorzitterschap de kinderopvangsector hoger op de politieke een maatschappelijke agenda te zetten. Dit melden de brancheorganisatie en het FD.

Lees meer

 

 

Dag van de Cultuureducatie: Stilte in de storm

Op woensdag 17 juni vindt in TivoliVredenburg in Utrecht de Dag van de Cultuureducatie plaats. Een inspirerende dag georganiseerd in samenwerking met TivoliVredenburg, {Breed}, CANON Cultuurcel en het Vlaams Ministerie van Cultuur, Jeugd, Sport en Media.
Lees meer

Volg ons ook op Twitter, Facebook en LinkedIn!

Aanmelden voor onze nieuwsbrief? Klik hier.
Afmelden voor onze nieuwsbrief? Klik hier.

javhide.com sexsut.com