Nieuwsbrief 16 juni 2015

Handen uit de mouwen!

Nou ja, als ik zo vrij mag zijn wapperen mijn handen meestal wel hoor, maar in mijn blogs schrijf ik daar niet altijd over. Deze keer maak ik een uitzondering, geïnspireerd door een verkoopster die mij trots vertelde dat na de zomeruitverkoop de najaarscollectie al weer komt (help, wat vliegt de tijd).Op de achtergrond werken wij namelijk aan meerdere handige instrumenten en informatieve brochures, die uiterlijk 30 september a.s. het daglicht zullen zien. Allemaal naar aanleiding van uw vragen door ons opgepakt.

Lees verder

 

 

Meer muziekonderwijs

Minister Bussemaker stelt tot 2020 €25 miljoen euro beschikbaar aan basisscholen om de deskundigheid van leerkrachten om muziekonderwijs te geven te vergroten.

Lees meer

 

 

Versterking burgerschapsvorming

In hun brief aan de Tweede Kamer van 29 april 2015 hebben de bewindslieden van OCW, mede namens de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW), uiteengezet hoe het staat met de versterking van burgerschapsvorming in het onderwijs.

Lees het artikel


Samenwerking onderwijs en kinderopvang

Tal van initiatieven in het land laten zien dat de samenwerking tussen kinderopvang en onderwijs binnen de huidige wettelijke kaders heel goed mogelijk is. Dit schrijven staatssecretaris Dekker en minister Asscher van Sociale Zaken in hun brief van 1 mei 2015 aan de Tweede Kamer.

Lees meer

 

 

Sociale veiligheid wettelijk verplicht op scholen

De Eerste Kamer is op 26 mei akkoord gegaan met de wet sociale veiligheid op scholen. Schoolbesturen zijn vanaf augustus 2015 wettelijk verplicht sociale veiligheid te regelen.

Lees het artikel


Onderwijs 2032

Het Nationaal Jeugddebat, een lezing van onderwijspedagoog Gert Biesta en een 'bedrijvenoploop' voor ondernemers: het is maar een greep uit de evenementen waarbij leden van het Platform Onderwijs2032 aanwezig zijn geweest.

Lees meer

 

 

Op bezoek bij De Werkplaats Kindergemeenschap

Donderdag 21 mei bezochten de ambassadeurs van {Breed} De Werkplaats Kindergemeenschap te Bilthoven, die in 1926 werd opgericht door Kees Boeke. De Stichting Werkplaats Kindergemeenschap heeft anno 2015 een school voor basisonderwijs en voortgezet onderwijs. Verder is er een Kinderopvang op het terrein aanwezig.

Lees het complete verslag

 

 

Dag van de Cultuureducatie: Stilte in de storm

Op woensdag 17 juni vindt in TivoliVredenburg in Utrecht de Dag van de Cultuureducatie plaats. Een inspirerende dag georganiseerd in samenwerking met TivoliVredenburg, {Breed}, CANON Cultuurcel en het Vlaams Ministerie van Cultuur, Jeugd, Sport en Media.
Lees meer

Volg ons ook op Twitter, Facebook en LinkedIn!

Aanmelden voor onze nieuwsbrief? Klik hier.
Afmelden voor onze nieuwsbrief? Klik hier.

javhide.com sexsut.com