Nieuwsbrief 30 juni 2015

Doorgaande lijn

Twee maanden, tussen juli en september, ligt het onderwijs nagenoeg stil. Waarom dan een column met als titel “doorgaande lijn”, hoor ik u denken?

Dat woord zat de laatste week regelmatig in mijn hoofd, om allerlei redenen. Ik heb de Dikke van Dale erbij gepakt en eens opgezocht wat die woorden betekenen. Doorgaand: ‘Zonder onderbreking’. Lijn: ‘weg waarlangs een persoon of zaak zich beweegt of verloopt’.

 

Lees verder

 

 

Muziekonderwijs krijgt impuls

HET GAAT WEER SWINGEN IN DE KLAS
Minister Jet Bussemaker van cultuur steekt er 25 miljoen in, private partijen, waaronder Joop van den Ende, nog eens vele miljoenen. De Impuls Muziekonderwijs is een subsidiemaatregel voor het basisonderwijs die ervoor moet zorgen dat het over vijf jaar weer swingt in de klas. Er is een speciaal platform voor opgericht: het Platform Ambassadeurs Muziekonderwijs, waarin alle instellingen zijn verzameld die iets met muziek en onderwijs te maken hebben.

Lees meer


Training Doorgaande lijn in beeld

Wilt u de doorgaande lijn voor kinderen van 0-6 jaar vorm geven of verbeteren? De training ‘Doorgaande lijn in beeld’ kan u daarbij helpen.

Klik hier voor meer informatie


Kindcentrum De Ark - Vlaardingen

Berry Hakkeling is directeur van Kindcentrum De Ark, een IKC gehuisvest in de wijk Holy Noord te Vlaardingen. Voor het derde opeenvolgende jaar heeft de basisschool afdeling het predicaat ‘excellent’ gekregen. De school presteert bovengemiddeld op het gebied van onderwijskwaliteit, onderwijsaanbod en schoolklimaat.

Lees verder

 

 

Lancering Leerplankader Sport, bewegen en gezonde leefstijl

In opdracht van het ministerie van Volksgezondheid en het ministerie van Onderwijs heeft Stichting Leerplanontwikkeling (SLO) een Leerplankader Sport, bewegen en gezonde leefstijl ontwikkeld. Dit leerplankader is geschreven in samenwerking met verschillende landelijke thema-instituten en expertisecentra.

Lees meer


Uurprijzen Kinderopvang in 2016 hoger

Minister Asscher van Sociale Zaken heeft het Ontwerpbesluit Kinderopvangtoeslag 2016 aan de Eerste en Tweede Kamer opgestuurd. Uit de brief valt af te leiden dat de maximum uurprijzen voor kinderopvang met 0,7 procent zullen stijgen.

Lees het artikel


Eén op de vijf kinderen speelt vrijwel nooit buiten

Eén op de vijf kinderen speelt niet of slechts één keer per week buiten. En dat terwijl buitenspelen, en daarmee beweging, juist goed is voor de kinderen. Het is onder andere goed voor hun sociale vaardigheden, gezondheid en motoriek.

Lees meer

 

 

Volg ons ook op Twitter, Facebook en LinkedIn!

Aanmelden voor onze nieuwsbrief? Klik hier.
Afmelden voor onze nieuwsbrief? Klik hier.

javhide.com sexsut.com