Nieuws over Brede Scholen

Asscher wil duidelijke regels over buitenspeelruimte

23 juni 2017

‘De buitenspeelruimte moet gedurende de gehele opvang beschikbaar en exclusief toegankelijk zijn voor de in het kindercentrum aanwezige kinderen.’ Dat stelt demissionair minister Asscher in zijn brief aan de Tweede Kamer.

lees meer }

Overheid start experiment met meertalige kinderopvang

23 juni 2017

Het Ministerie van SZW start met een experiment waarbij meertalige kinderopvang aangeboden wordt. Deelnemers mogen maximaal vijftig procent van de openingstijd opvang in de Duitse, Engelse of Franse taal geven.

lees meer }

Beroepsvereniging voor pm’ers opgericht

23 juni 2017

Pedagogisch medewerkers kunnen vanaf nu terecht bij een eigen beroepsvereniging: PPINK. Zeven pm’ers van vijf kinderopvangorganisaties door het hele land vormen het oprichtingsbestuur. Vanaf 21 september 2017 wordt PPINK actief voor leden.

lees meer }

IKK-maatregel voor bso ook uitgesteld

23 juni 2017

De maatregel binnen de Wet IKK over de bkr binnen de bso, wordt ook uitgesteld tot 1 januari 2019. Demissionair minister Asscher heeft dit toegezegd tijdens het AO in de Tweede Kamer op 21 juni.

Vakbond FNV is in het geweer gekomen tegen het uitstellen van de bkr-maatregel in de babygroepen zonder dat de maatregel in de bso wordt aangepast. ‘Het kan niet zo zijn, dat de positieve kwaliteitsmaatregel wordt uitgesteld terwijl de negatieve maatregel wordt gehandhaafd,’ zegt Ilse van der Weiden, bestuurder kinderopvang bij vakbond FNV. De FNV heeft grote twijfels bij de verruiming van de bkr in de bso-groepen.

 

lees meer }

Artikel 10 tot 13 van 13
<< Eerste< Vorige1-910-13Volgende >Laatste >>

Zoeken in nieuws

Vul een zoekterm in.

Landelijke IKC dag

Investeren in kindvoorzieningen is noodzakelijk om de ontwikkeling van jonge kinderen te bevorderen. De vijfde Landelijke IKC-dag zal dan ook in het teken staan van het onderwerp ‘Hét IKC bestaat niet’. De inschrijving is geopend!

29 september 2017!

Nieuw boekje

Een nieuw praktisch boekje! Als hulp en inspiratiebron. Over werken aan en in een kindcentrum. Juist voor hen die dagelijks werken voor kinderen.
Bestel het hier.

kaart van alle Brede Scholen en IKC's. Staat u er al bij?

Twitter (breed}!

{Breed}, tweewekelijks in uw mailbox! U kunt zich hier aanmelden.

javhide.com sexsut.com