Nieuws over Brede Scholen

Checklist Kinderopvang PRO - Een KINDCENTRUM: Waarom, hoe en wat?

12 januari 2018

Georganiseerd in samenwerking met Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang (BMK).

Kijkt u als aanbieder van kinderopvang of onderwijs positief naar de mogelijkheden van het aanbieden van een integraal en samenhangend aanbod voor kinderen van nul tot dertien jaar? En overweegt u of heeft u besloten dat in een KINDCENTRUM te gaan organiseren? Dan biedt deze reeks van 1 HCB Seminar en 2 masterclasses richting en houvast. Aan bod komen het WAAROM het HOE en het WAT.

lees meer }

Continue screening Personenregister kinderopvang van start

15 december 2017

Iedereen die werkt of woont op een locatie waar kinderen worden opgevangen, moet zich vanaf 1 maart 2018 inschrijven in het personenregister. 

lees meer }

Alle peuters verdienen het om zich op een spelende manier goed te ontwikkelen

15 december 2017

Er moet één instelling komen waar peuters tussen 2,5 en 4 jaar oud een beperkt aantal uren per week naar school gaan. Dat zeggen de wethouders van de vier grote steden tegen NRC 

Nu zijn er twee verschillende ‘voorscholen’. Peuters die risico lopen op een leerachterstand gaan naar de peuteropvang met een voorschool, de andere peuters naar de kinderopvang. Dat werkt segregatie in de hand, zeggen de wethouders.

„Alle peuters verdienen het om zich op een spelende manier goed te ontwikkelen”, zegt Simone Kukenheim, onderwijswethouder van Amsterdam (D66). „En we willen dat peuters elkaar tegenkomen. Het is niet goed als je al vanaf je tweede gesegregeerd bent.”

lees meer }

Zoeken in nieuws

Vul een zoekterm in.

Nieuw boekje

Een nieuw praktisch boekje! Als hulp en inspiratiebron. Over werken aan en in een kindcentrum. Juist voor hen die dagelijks werken voor kinderen.
Bestel het hier.

Columns van Job

12 januari 2018
15 december 2017
23 november 2017

Op de kaart

kaart van alle Brede Scholen en IKC's. Staat u er al bij?

Twitter (breed}!

{Breed}, tweewekelijks in uw mailbox! U kunt zich hier aanmelden.

javhide.com sexsut.com