Interview met docent Wouter Pols

14 november 2005

De brede school versterkt het overgangsgebied tussen gezin en wereld, stelt docent Wouter Pols in een interview met BredeSchool.nl. En dat is hard nodig, nu het gezin fragieler wordt. ‘Je moet het opvoedingsgebied verbreden en de basisschool pedagogiseren.’

Samenvatting:

Wouters Pols is blij met de brede school. De docent aan de Pabo en aan de Kenniskring Opgroeien in de stad, beide van de Hogeschool Rotterdam, vindt dat de overgangsruimte tussen het gezin en de openbare ruimte verwaarloosd is. Terwijl die nu juist zo belangrijk voor de opvoeding is. Het gezin wordt steeds fragieler, steeds meer vrouwen werken buiten de deur, en er zijn steeds meer gebroken gezinnen. Toch blijft dat gezin belangrijk, stelt Pols. Juist daarom moet je het ondersteunen.
Daarnaast zul je het onderwijs moeten pedagogiseren. Het onderwijs is te prestatiegericht geworden. De basisschool zou ruimte moeten bieden waar kinderen zich kunnen ontwikkelen, en zou best iets mogen overnemen van het welzijnswerk.
Pols noemt in dit verband de Wet van het Verbond. Hij bedoelt daarmee dat volwassenen erkennen dat kinderen zijn zoals ze zijn, dus anders dan zijzelf. En dat kinderen tegelijkertijd open staan voor de wereld van de volwassenen. De volwassenen laten de kinderen kennismaken met alle mooie facetten van hun wereld omdat ze hopen dat de kinderen die later op hun eigen wijze gaan voortzetten.
Zo’n verbond sluit je heel goed op de brede school.

 

Nieuw boekje

14 november 2005

Een nieuw praktisch boekje! Als hulp en inspiratiebron. Over werken aan en in een kindcentrum. Juist voor hen die dagelijks werken voor kinderen.
Bestel het hier.

Columns van Job

14 november 2005

09 juli 2018
25 april 2018

Op de kaart

14 november 2005

kaart van alle Brede Scholen en IKC's. Staat u er al bij?

Twitter (breed}!

Nieuwsbrief

14 november 2005

{Breed}, tweewekelijks in uw mailbox! U kunt zich hier aanmelden.

javhide.com sexsut.com