Brede school Assen

Begin 2001 besloot Assen, voortbordurend op het onderwijsbeleid, brede scholen te realiseren. In 2002 sloot de gemeente per wijk met externe partijen een convenant om BredeScholen te ontwikkelen, iedere wijk met haar eigen, specifieke werkplan. De belangrijkste doelstellingen van de BredeScholen zijn het vergroten van de ontwikkelingskansen van kinderen en het versterken van de sociale infrastructuur en samenhang in de wijk.

Organisatie
Bij de start van het project Brede School heeft de gemeente Assen twee projectcoördinatoren aangenomen. Eén als locatiemanager voor Kloosterveen, de ander als stedelijk projectleider. Naast de nieuwbouwwijk Kloosterveen werden, na een uitgebreide analyse, in april 2003 de wijken Peelo en Assen-Oost gekozen om als zogenaamde 'pilotwijken' te fungeren. De stedelijk projectleider kreeg als taak om, naast de stedelijke werkzaamheden, in Peelo en Assen-Oost de ontwikkelingen te regisseren.

Begin 2005 is de functie van stedelijk projectleider veranderd in locatiemanager Peelo en Assen-Oost en is er een stedelijk coördinator aangesteld voor beleidswerkzaamheden. Zowel de locatiemanagers als de stedelijk coördinator worden aangestuurd door de Stuurgroep Brede School Assen.

Actueel
Op dit moment zijn er vijf Brede School-wijken: Assen-Oost, Baggelhuizen, Kloosterveen, Peelo en Pittelo. Het streven van gemeente Assen is om in 2010 in alle Asser wijken de BredeSchool te hebben. Want de BredeSchool is een belangrijk middel in de ontwikkeling van een kind; op school, thuis, in de wijk en in de vrije tijd. Bij de Brede School Assen staat het kind centraal. Dit betekent dat ouders en kinderen in samenwerking met alle partners in de wijk zelf vorm kunnen geven aan hun Brede School. Geen enkele Brede School is daarom hetzelfde. Elke wijk zijn eigen kleur. Lees ook de <link fileadmin pdf>Special BredeSchool Assen. De gemeente Assen is ook ambassadeur van {Breed}. Dit betekent dat Assen een van de voorlopers is op brede schoolgebied. U kunt de <link>ambassadeurs van {Breed} ook bezoeken.

Speerpunten

  • <link http: smartsite24120.htm link>naschoolse activiteiten
  • <link http: smartsite24122.htm link>projecten
  • <link http: smartsite24123.htm link>zorg in de wijk
  • <link http: smartsite24124.htm link>doorgaande ontwikkelingslijn
  • <link http: smartsite24125.htm link>pedagogische Visie
  • <link http: smartsite24121.htm link>sociale cohesie

In 2006 is er een derde locatiemanager aangenomen voor de wijken Pittelo en Baggelhuizen. Momenteel (oktober 2008) is het brede school team op sterkte. Vanaf 1 september is de 4e locatiemanager in dienst en in 2010 moeten er in alle wijken van Assen brede scholen actief zijn.

Contactpersonen
GertJan Overduin, locatiemanager Assen-Oost en Peelo, 0592 – 366381 / <link>g.overduin@assen.nl
Nicoline Waanders, locatiemanager Kloosterveen, 0592 – 366380 / <link>n.waanders@assen.nl
Poldy Koot, locatiemanager Pittelo en Baggelhuizen, 0592 – 366347 / <link>p.koot@assen.nl
Wim Bakker, locatiemanager Marsdijk <link>w.bakker@assen.nl
Arend Klinkhamer, Stedelijk coördinator, 0592 - 366277 / <link>a.klinkhamer@assen.nl
Wieneke Pathuis, clusterhoofd afd. Samenleving, 0592 - 366374 / <link>w.pathuis@assen.nl

Postadres: Postbus 30018, 9400 RA, Assen. Website is onder constructie.