In het Nji-essay ‘Opgroeien doe je samen’ beschrijven we verschillende elementen van de pedagogische basis. In deze deelsessie onderzoeken we hoe partnerschap tussen ouders, mede-opvoeders en IKC’s deze basis kan versterken.In de publicatie ‘Opgroeien doe je samen’ (https://www.nji.nl/publicaties/opgroeien-doe-je-samen) onderzoekt en duidt het NJi het belang van een sterke pedagogische basis voor gezond, veilig en kansrijk opgroeien voor alle kinderen.
Voor Pedagogische professionals, ook die in een IKC, is bijdragen aan die bredere lokale pedagogische basis onderdeel van een maatschappelijke opdracht. We weten dat partnerschap met ouders en medeopvoeders een belangrijk element is van een sterke pedagogische basis. Maar hoe kijken we vanuit IKC’s naar ouders en medeopvoeders naar die maatschappelijke opdracht? Hoe werken we (inclusief) samen? Zien we elkaar als partners en wat werkt en belemmert in dat partnerschap?

In deze workshop gaan we aan de slag met de vraag: hoe ontmoet jij ouders? Hoe zie je ze, bouw je aan oudercontact en wat betekent dat voor jouw ikc; wat weten ouders van jullie pedagogische visie en pedagogische handelen? We gaan interactief met vragen aan de slag die je aan het denken zetten. We reflecteren op ervaring, hoe je als professional naar ouders kijkt en hoe je ze ontmoet. En hoe oudercontact de brede pedagogische basis versterkt.