BredeSchool.nl tijdens KindVak2006

8 juni 2007

BredeSchool.nl zocht tijdens KindVak2006 de doelgroep op. We plaatsen een verslag van drie dagen tussen leidsters en leiding van organisaties in de kinderopvang, inclusief best practices en presentaties van betrokkenen.

Het ministerie van OCW ondersteunt de totstandkoming van (nieuwe) BredeScholen. Het ministerie doet dat onder andere door het uitwisselen van informatie, het uitvoeren en beschikbaar stellen van onderzoek en het beantwoorden van vragen via www.BredeSchool.nl . Nieuw is dat het ministerie verschillende doelgroepen van beleid op beurzen op zal zoeken. Zo stond er eind september een beurs op KindVak, en zal BredeSchool.nl aanwezig zijn op het NOT, de onderwijsvakbeurs die in januari in de Jaarbeurshallen wordt gehouden.

De stand van BredeSchool.nl bood beursbezoekers onder meer:

• Een overzicht van goede voorbeelden
    Bezoekers wandelden op de beurs tussen allerlei BredeScholen door. Scholen die het accent leggen op kunst, sport, techniek of andere zaken stonden rijp en groen door elkaar.
  • Een informele ontmoetingsplaats
    Bezoekers konden, onder het genot van een kop koffie informatie en ervaringen uitwisselen over alle denkbare BredeSchool onderwerpen. In de stand waren redactieleden aanwezig, maar ook vertegenwoordigers van betrokken organisaties.
  • Presentaties van praktijkvoorbeelden.
    In een klein theater werden korte presentaties gegeven van en door praktijkmensen. Over kunst in de klas, techniek, schoolbuurtwerk, ouderparticipatie en veel andere onderwerpen. Een selectie van de presentaties vindt u hieronder.
  • Een korte foto-impressie van KindVak vindt u hier.

Met veel enthousiasme is door diverse organisaties gereageerd op het verzoek om aan de stand van NOT 2007 deel te nemen. Graag nodigen we u uit om de stand te bezoeken, op korte termijn hoort u meer over de stand.

BredeSchool.nl tijdens KindVak2006

8 juni 2007

De stand van BredeSchool.nl bood beursbezoekers onder meer:

• Een overzicht van goede voorbeelden
  • Een informele ontmoetingsplaats
  • Presentaties van praktijkvoorbeelden.
  • Een korte foto-impressie van KindVak vindt u hier.