Inspiratieboek D & C gepresenteerd tijdens Slotconferentie

4 december 2008

Onderwijswethouder van Deventer Ina Adema nam donderdag 27 november 2008 het eerste exemplaar van het Inspiratieboek Dagarrangementen en Combinatiefuncties ontvangst.

Het Inspiratieboek werd gepresenteerd tijdens de Slotconferentie D & C in Deventer. De Slotconferentie stond in het teken van de resultaten van de projecten rond Dagarrangementen en Combinatiefuncties (D & C). De conferentie werd een inspirerende dag. Het afwisselend programma daagde de de deelnemers uit met elkaar kennismaken, standpunten uitwisselen of mee te denken. Met als doel energie en ideeën verzamelen om het programma D & C in de toekomst voort te zetten. Het thema van de dag was dan ook ‘Op volle kracht vooruit’ wat werd ondersteund door de locatie, een boot op de IJssel.

Hoogtepunt van de dag werd de uitreiking van het Inspiratieboek D & C. In afwezigheid van de staatssecretaris van onderwijs nam de wethouder van de gastgemeente het eerste exemplaar in ontvangst. Staatssecretaris Dijksma was helaas verhinderd, maar liet met een videoboodschap van zich horen. Ze bedankte alle aanwezigen voor hun inzet en benadrukte het belang van brede scholen en een goede samenhang tussen onderwijs en opvang.

Het Inspiratieboek brengt 19 keer de praktijk in beeld: van ontbijt op school tot virtueel dagarrangement en van zeilen op het IJ tot aan een huiskamer. De bloemlezing is een aanrader voor iedereen die betrokken is bij D & C of er meer over wil weten.  Het boek is uitgegeven door onderzoeks- en adviesbureau SGBO in samenwerking met Sardes en Oberon. Meer informatie of aanvragen kan via Renske Gercama van SGBO via renskegercama@sgbo.nl.

Van 2005 tot 2008 werden er in 70 gemeenten ruim 100 projecten met het programma D & C gerealiseerd. Met het geld van de regeling werden o.a.  gemeenten, scholen en kinderopvang gestimuleerd de samenhang tussen onderwijs, sport, opvang, cultuur en zorg te vergroten en daarmee ook de kansen voor de kinderen en hun ouders te verruimen.

Inspiratieboek D & C gepresenteerd tijdens Slotconferentie